ZTE presenterar den nya generationen av kameran under displayen

I dessa timmar Mobile World Congress 2021. Elektronikmässan är det första stora tekniska evenemanget efter pandemin och uppenbarligen är förväntningarna mycket höga. Bland deltagarna det finns också ZTE som använde evenemanget för att göra ett mycket viktigt tillkännagivande.

Faktum är att företaget presenterade andra generationens Under Display Camera-teknik (UDC).. Tack vare denna lösning var ZTE den första tillverkaren att lansera en enhet med en främre kamera integrerad under displayen. Forskning och utveckling fortsatte dock att kunna realisera den andra generationen av denna funktion.

Nyheterna är många och med dem främst kommer optimeringar till UDC-teknik. Den första stora förändringen gäller tätheten av pixlar som finns i området där kameran finns. ZTE lyckades fördubbla visningspixlarna i området ovanför kameran går från 200 till 400 ppi. Detta gör att panelen ser ljusare och mer homogen ut utan att störa den visade bilden.

ZTE förbättrar UDC-tekniken ytterligare

ZTE har också arbetat för att förbättra uppdateringsfrekvens för skärmen som nu kan nå 120Hz. Den första generationen, å andra sidan, hade en maxgräns på 90Hz, vilket bekräftar det betydande steget framåt.

Den viktigaste förändringen gäller dock införandet av 3D biometrisk igenkänning placerad under skärmen. Autentiseringssystemet gör det möjligt att garantera enhetens säkerhet och låsa upp den endast när ägaren identifieras. All nödvändig teknik har satts in under displayen på så sätt frigörs mycket utrymme som tidigare reserverats för de olika skårorna.

Kom ihåg att evenemanget som äger rum i Shanghai bara är ett smakprov. Faktum är att arrangörerna har bekräftat att MWC 2021 i Barcelona kommer att hållas under perioden mellan 28 juni och 1 juli.

Relaterade Artiklar

Back to top button