Zoom: liveöversättning kommer, 12 språk inblandade

Zoomsamtal © © visuals / Unsplash

Zoom
meddelade ankomsten av nya funktioner på sin plattform. Bland dem finns den efterlängtade utrullningen av liveöversättning, som till en början ska täcka 12 språk.

Den 13 och 14 september hålls den virtuella konferensen Zoomtopia, ett årligt evenemang som anordnas av videokonferenstjänsten under vilket det tar en rundtur i nyheterna som kommer.

Läs också:
Zoom lägger nästan 15 miljarder (!) på bordet för att förvärva tjänsten Five9 callcenter

Översättningsverktyg är berikade

Automatiska engelska undertexter rullades ut till plattformen i februari 2021. Nu tillkännager detta senaste att den här funktionen snart kommer att finnas tillgänglig på inte mindre än 30 språk. Framför allt avslöjade Zoom att liveöversättning är på väg att implementeras i sin applikation ” under nästa år » och skulle gälla 12 språk.

Zoom kopplar samman användare över hela världen, och denna utökning av våra transkriptions- och översättningsmöjligheter kommer att hjälpa till att övervinna språkbarriären som kan förhindra dynamisk kommunikation och samarbete. skriver Heidi Elmore, en av företagets chefer, i ett blogginlägg.

Utplaceringen av denna nya funktion möjliggjordes tack vare förvärvet i juni förra året av det tyska företaget Kites. Den är specialiserad på artificiell intelligens och utvecklar liveöversättningssystem.

Läs också:
Över 1 000 Facebook-moderatorer läser WhatsApp-meddelanden som rapporterats av andra användare

Whiteboard-funktionalitet också

Andra meddelanden gjordes av Zoom, vars framgång bokstavligen exploderade efter Covid-19-pandemin och användningen av distansarbete. Det är just för arbetare som Whiteboard, ett verktyg integrerat i videokonferenssamtal, först implementerades. Det kan delas under samtal, så att människor kan skriva eller klottra tillsammans.

Zoom har nu beslutat att erbjuda Whiteboard som en separat produkt från samtal. Applikationen kommer därmed att finnas tillgänglig i Zoom-applikationer såväl som på webben. ” Du kommer att kunna interagera med en virtuell whiteboard som du skulle göra personligen. Vi samarbetar också med Facebooks Oculus för att skapa en Zoom Whiteboard-integration för Oculus Horizons Workrooms, som gör det möjligt för användare att komma åt och kommentera en whiteboard i en virtuell verklighetsmiljö. “, meddelar plattformen vidare.

Som en påminnelse fortsätter Zoom att se sin omsättning öka exponentiellt sedan pandemins början. Under andra kvartalet 2021 översteg företaget 1 miljard dollar i intäkter, en ökning med 54 % från föregående år.

Källor: Zoom
, Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button