Zissu bärbar bildskärm för bärbara datorer: en översikt

När du väl kommer till en konfiguration med dubbla skärmar kan du inte gå tillbaka – åtminstone vill teknikvärlden att du ska tro. Även om det definitivt är bra för din produktivitet att ha två bildskärmar, kan du inte släpa runt på en extra bildskärm på ett kafé. Eller kan du?

De senaste åren har populariteten för bärbara bildskärmar ökat, men deras kvalitet lämnar mycket övrigt att önska. Zissus 15,6-tums bärbara monitor Zissu för bärbara datorer är en ny utmanare på arenan. Zissu skickade honom till Help Desk Geek att testa det, så vi spenderade lite tid på det för att förstå hur det fungerar. Här är vad vi hittade.

Egenskaper och funktioner

Själva bildskärmen är en 15,6-tumsskärm i både fulla och 16:9 bildförhållanden. Olika förhållanden kan bytas ut i farten tack vare kontrollratten på sidan av stativet. Den har en maximal upplösning på 1920×1080, en uppdateringsfrekvens på 60Hz och en betraktningsvinkel på 178 grader.

Med en vikt på bara 1,7 pund (eller 790 g), är den lätt och lätt att transportera. Skärmen visar upp till 252 000 färger. Ramarna är otroligt tunna och bidrar till skärmens estetiska tilltalande. Han säger sig också ha HDR men 220 nits är inte tillräckligt ljust för att effekten ska vara uppenbar.

Zissus portabla monitor är också utrustad med portar för nästan alla typer av anslutningar du kan tänka dig. Den har två USB-C-portar för ström, ljud och video. Den har också en hamn Mini HDMI och 3,5 mm ljudport.(Mini HDMI)

Den bärbara datorskärmen är designad för att användas i liggande läge, men den kan också konfigureras i stående läge. Du bör dock vara medveten om att om du ställer in den på stående läge kommer du inte att kunna komma åt alternativratten eller 3,5 mm ljudporten.

Värt att notera att bildskärmen inkluderade en miniadapter HDMI till HDMI-adapter (HDMI-till-HDMI)USB-C USB-A och USB-kabel(USB-C) – USB-C . Satsen innehåller också en mikrofiberduk för att rengöra bildskärmen, och tillverkaren rekommenderar att du rengör skärmen regelbundet för att hålla den ren och dammfri.

Audio

Zissu bärbara monitor har flera inbyggda högtalare som, även om de inte är helt klara, ger bättre ljudkvalitet än många monitorer på marknaden. Om du vill ha äkta ljudtydlighet kommer en uppsättning hörlurar anslutna till en 3,5 mm ljudport att göra stor skillnad.

Å andra sidan, om du inte är en musikälskare är ljudkvaliteten helt acceptabel och det kommer förmodligen inte att störa dig.

Prestanda

Låt oss nu gå till kärnan av denna recension: hur fungerar Zissu bärbara monitor för bärbara datorer? Efter upprepade tester på många plattformar kan vi lugnt säga: inte illa. Jämfört med andra IPS -skärmar är skillnaden inte så märkbar. Men om du jämför en bärbar bildskärm med Retina-skärm(Retina) i modern macbook kommer du att märka en märkbar skillnad i kvalitet.

Vi körde en serie grafiktester med monitorn. I gradienttestet gick det särskilt dåligt. Även på avstånd är övergångarna mellan färgerna märkbara. Linjerna urskiljer tydligt förändringar i ton och nyans, även uppdelade i 256 steg.

Svarstiden är acceptabel, men inte den bästa. Ljusstyrkan och färgerna skapar en märkbar haloeffekt runt objekt på skärmen, samt en haloeffekt på vissa rörliga bilder när de placeras mot en solid bakgrund. Men när man testar med en video eller ett spel, presterar skärmen hyfsat bra.

Vi kopplade den till Nintendo Switch för att kontrollera hur bra det fungerar. I ett högintensivt spel som t.ex Skyrim , skärmen visade färger exakt och hade ingen märkbar fördröjning eller spökbilder. Den presterade också bra när man spelade enklare spel som t.ex lutningNES Mini . Trots den begränsade färgpaletten såg spelet skarpt och klart ut utan haloeffekten.

Vid normal användning som sekundär bildskärm var texten skarp. Färgerna visas tydligt, men inte helt korrekta. Men efter en snabb färgkalibrering med Macbooks inbyggda verktyg såg skärmen nästan lika bra ut som skärmen. näthinnan förutom det ökade antalet pixlar.

Slutgiltiga tankar

Så är Zissus bärbara bildskärm värd att köpa? Det har säkert många styrkor. Skärmstorleken på 15,6 tum är faktiskt något större än de flesta laptopskärmar. Om du är van vid att använda två bildskärmar är den lätt nog att bära runt i din datorväska. Vi rekommenderar att du köper en bärväska till din bildskärm för att förhindra skador på skärmens framsida.

Om du vill använda den för att spela på språng är detta ett utmärkt val. Även om det bara är en 1080p-skärm och inte kan jämföras med dedikerade 4K-spelmonitorer, är den bärbara skärmen för $175 (eller en som kan användas när gäster kommer över så att du inte behöver stirra på skärmen) ett bra val.

Vara(Använd) försiktig om du planerar att använda denna monitor för professionell foto- eller videoredigering. Nödvändigtvis(Gör) kalibrera färgerna för att passa jobbet; lita inte på färginställningar direkt ur förpackningen.

I slutändan är Zissu 15,6″ bärbara datorskärm ett pålitligt och prisvärt alternativ för dem som vill öka sin produktivitet eller spelprestanda när de är på språng.

När du väl går med en konfiguration med dubbla bildskärmar kan du inte gå tillbaka – eller så skulle teknikvärlden få dig att tro. Även om det definitivt är fördelaktigt för din produktivitet att ha dubbla bildskärmar, kan du inte släpa runt en extra bildskärm till ett kafé. Eller kan du?

Bärbara bildskärmar har ökat i popularitet de senaste åren, men kvaliteten är hit eller miss. Zissus 15,6-tums bärbara monitor för bärbara datorer är en ny utmanare på arenan. Zissu har skickat det till Help Desk Geek för granskning, så vi spenderade lite tid med det för att få en känsla för hur det fungerar. Här är vad vi hittade.

Specifikationer och funktioner

Själva bildskärmen är en 15,6-tumsskärm med både ett fullt och 16:9 bildförhållande. De olika förhållandena kan bytas ut i farten tack vare en kontrollratt på sidan av stativet. Den har en maximal upplösning på 1920×1080, en uppdateringsfrekvens på 60Hz och en betraktningsvinkel på 178 grader.

På bara 1,7 pund (eller 790 g) är den lätt och lätt att transportera. Skärmen visar upp till 252 000 färger. Ramarna är otroligt tunna och bidrar till skärmens estetiska tilltalande. Den påstår sig också ha HDR, men ljusstyrkan på 220 nit räcker inte för att effekten ska bli uppenbar.

Zissus bärbara bildskärm är också välutrustad med portar för nästan vilken typ av anslutning du kan tänka dig. Den har dubbla USB-C-portar för strömförsörjning, ljud och video. Den har också en Mini HDMI-port och en 3,5 mm ljudport.

Den bärbara bildskärmen för bärbara datorer är designad för att användas i liggande läge, men den kan också ställas in i stående läge. Du bör veta att om du ställer in den i stående läge betyder det att du inte kan komma åt alternativratten eller 3,5 mm ljudporten.

Det är värt att notera att bildskärmen inkluderade en HDMI-till-HDMI-miniadapter, en USB-C till USB-A-adapter och en USB-C till USB-C-kabel. Den innehåller också en rengöringsduk i mikrofiber för bildskärmen och tillverkaren rekommenderar att du regelbundet rengör skärmen för att hålla den klar och dammfri.

Audio

Zissus bärbara monitor har flera inbyggda högtalare som, även om de inte är helt klara, ger bättre ljudkvalitet än många monitorer på marknaden. Om du vill ha verklig klarhet i ljudet kommer en uppsättning hörlurar som är anslutna till 3,5 mm ljudporten att göra stor skillnad.

Å andra sidan, såvida du inte är en audiofil, är ljudkvaliteten tillräckligt bra för att det förmodligen inte kommer att störa dig.

Prestanda

Nu, för att komma till det verkliga fokuset för denna recension: Hur fungerar Zissus bärbara monitor för bärbara datorer? Efter flera tester på många plattformar kan vi lugnt säga: ganska bra. Om du jämför det med andra IPS-skärmar är skillnaden inte lika märkbar. Men om du jämför den bärbara bildskärmen med en Retina-skärm på en modern Macbook, finns det en markant skillnad i kvalitet.

Vi körde monitorn genom en serie grafiska tester. I gradienttestet gick det särskilt dåligt. Även när man tittar på avstånd är skiftningarna mellan färgerna uttalade. Linjer skiljer tydligt på skiftningar i ton och nyans, även uppdelade över 256 steg.

Svarstiden är rimlig, men inte den bästa. Ljusa och färger skapar en märkbar glorieeffekt runt objekt på skärmen, samt en spökeffekt på vissa rörliga bilder när de placeras mot en solid bakgrund. Men när den testas med video eller ett spel, fungerar skärmen ganska bra.

Vi kopplade den till en Nintendo Switch för att testa hur bra den presterade. I ett högintensivt spel som Skyrim visade monitorn färger exakt och hade ingen märkbar fördröjning eller spökbilder. Det fungerade också bra när man spelade enklare spel som Gradius på NES Mini. Trots den begränsade färgpaletten såg spelet skarpt och klart ut utan haloeffekt.

Vid normal användning som sekundär bildskärm var texten skarp. Färgerna visas tydligt, men inte helt korrekta. Efter en snabb färgkalibrering med Macbooks inbyggda verktyg såg skärmen dock nästan lika bra ut som Retina-skärmen, minus det ökade antalet pixlar.

Slutgiltiga tankar

Så är Zissus bärbara bildskärm värd att plocka upp? Det har säkert många styrkor. Med 15,6 tum är den faktiskt något större än de flesta laptopskärmar. Om du är van vid att använda dubbla bildskärmar är den lätt nog att bära i en datorväska. Vi rekommenderar att du skaffar en väska till monitorn för att förhindra skador på skärmens framsida.

Om du vill använda den för spel på språng är det ett utmärkt val. Även om det bara är en 1080p-skärm och inte går att jämföra med dedikerade 4K-spelmonitorer, för $175 för en bärbar skärm (eller en att använda när gäster kommer över för att förhindra att skärmen ser ut), är det ett solidt val.

Var försiktig om du planerar att använda denna monitor för professionell foto- eller videoredigering. Se till att kalibrera färgerna så att de är arbetspassande; lita inte på färginställningarna direkt ur förpackningen.

I slutändan är Zissus 15,6-tums bärbara bildskärm för bärbara datorer ett solidt, budgetvänligt alternativ för alla som vill förbättra sin produktivitet eller spelprestanda när de är på språng.

Relaterade Artiklar

Back to top button