Zero avslöjar 2022-uppdateringar för sina elmotorcyklar

Noll S

Som svar på en växande efterfrågan sedan början av 2020 har Zero Motorcycles avslöjat de senaste uppdateringarna av sina elmotorcyklar för 2022. Utvecklingar på motorerna, men också på nivån för användargränssnittet.

År 2022 kommer du fortfarande att behöva betala en femsiffrig summa för att få en Zero-motorcykel.

Läs också:
Biker vänner: vibrationer kan skada din iPhone (och Apple säger det)

Exploderande efterfrågan

Sedan de första hälsorestriktionerna infördes i början av 2020 på grund av Covid-19-pandemin, har efterfrågan på elektriska motorcyklar fortsatt att öka i allmänhet, och särskilt för dual-sport (DS)-modellerna av märket Zero Motorcycles.

Även om säsongen 2021 redan är långt framskriden, fortsätter efterfrågan att växa. Driven av denna oöverträffade efterfrågan har tillverkaren med det största distributionsnätverket av elmotorcyklar i världen valt att i förväg tillkännage 2022-uppdateringarna av sina olika modeller.

Läs också:
BMW presenterar i Vision AMBY, en sportig elcykel med 300 km räckvidd

Noll DSR

Prestandauppgraderingar

De huvudsakliga uppdateringarna kommer att utföras på modellerna Zero S, Zero DS och DSR, som alla kommer att vara utrustade med ett Bosch ABS-system.

2022-generationens Zero S och Zero DS, som kommer att börja på $11 195, kommer att ha en maximal batterikapacitet på 7,2 kWh (faktiska 6,3 kWh) samt en Z-Force 75-5 med en maximal effekt på 34 kW med ett vridmoment på 106 Nm, vilket ska göra det möjligt för dem att nå en topphastighet på 158 km/h. När det gäller autonomi är det enligt tillverkaren nödvändigt att räkna 143 km i stan och 109 km i blandad användning för Zero S. Dessa siffror ska revideras nedåt med cirka 8% för Zero DS trots att den är utrustad med samma batteri på grund av sin terrängprofil.

Zero DSR, som visas på $15 695, kommer att vara utrustad med en Z-Force 75-7-motor med en effekt på 52 kW, vilket gör att den kan nå 164 km/h. Batteriet är också dubbelt så stort som på S- och DS-modellerna, med en maximal kapacitet på 14,4 kWh (12,6 kWh real), vilket ger en räckvidd på 262 km i stads- eller terrängbruk.

ZeroDS

Små teknikuppdateringar

Zero Motorcycles har också utvecklat andra delar av sina motorcyklar som inte är direkt relaterade till prestanda, utan är avsedda att förbättra förarens komfort. 2022-modellerna kommer alla att baseras på operativsystemet Cypher II och kommer att vara utrustade med ny Bluetooth-anslutning som gör det möjligt för föraren att justera sin cykels inställningar i farten via en app på sin smartphone.

Dessa nya modeller kommer också att få en 5-tums TFT-skärm liknande den som redan finns på SR/F och SR/S, för att ersätta den något daterade LCD-skärmen.

Källa: Electrek
.

Relaterade Artiklar

Back to top button