ZEISS och Nokia, det är över

Nokia Enterprise © © kovop58/shutterstock.com

Nokia och ZEISS har efter eget gottfinnande avslutat det partnerskap som har förenat dem i många år nu.

Ett förhållande som tog slut 2021!

ZEISS och Nokia skiljer sig tyst

ZEISS är ett tyskt företag som är specialiserat på framför allt fotografiska linser och som ansvarade för att utrusta Nokias smartphones. Detta samarbete mellan de två företagen går faktiskt mer än femton år tillbaka sedan de först slog sig samman 2005, med anledning av lanseringen av Nokia N90. Det gör oss inte yngre…

Den 25 juli, nokimob tog på sig uppdraget att kontakta varumärket ZEISS efter att ha märkt att Nokia försvann från listan över partners på sin webbplats. Det är därför som sajten officiellt fick nys om skilsmässan mellan finländaren och tysken, enligt dennes eget erkännande:

“Efter ett långt och framgångsrikt samarbete har ZEISS och HMD Global ömsesidigt kommit överens 2021 om att inte förlänga sitt icke-exklusiva partnerskap som inkluderade ett samarbete för “Nokia”-märkta smartphone-avbildningsteknologier med ZEISS som konsult- och supportpartner. utveckling “.

Sedan 2017 har telefonerna som marknadsförs av HMD Global, företaget som ansvarar för tillverkningen av Nokia-enheter, levererats med fotomoduler signerade ZEISS. Nokia XR20 kommer därför att förbli den senaste frukten av samarbetet mellan de två långvariga allierade. 2020 tillkännagav ZEISS sin koppling till vivo och företaget kommer troligen att fortsätta erbjuda sina tjänster till olika tillverkare för att utrusta andra Android-smartphones.

Hur som helst, för tillfället vet vi inte motivet bakom denna separation. Vi vet inte heller om det är ett beslut som fattats i samförstånd eller ett av de två företagens vilja.

Källa: nokimob

Relaterade Artiklar

Back to top button