Yuba lanserar Kombi E5, en elektrisk lastcykel utrustad med en Shimano-motor

Yuba Kombi E5 © Yuba Europe

Varumärket Yuba är känt för kvaliteten på sina lastcyklar. Men inom elsegmentet har dess modeller generellt höga priser. Till exempel visas dess Spicy Curry Bosch, som drivs av en motor från märket med samma namn, för närvarande till 4250 euro.

Med Kombi E5 försöker märket sänka priset och vända sig till en ny kundkrets. Denna nya elektriska modell fortsätter dock att representera en viss budget: den måste säljas för 3 199 euro från och med nästa månad.

Läs också:
Electra presenterar Vale Go, en elcykel i framkanten av komfort och anslutningsmöjligheter

Avsedd för platt terräng

E5 är faktiskt en version av Kombi, en konventionell cykel som märket har ympat in en Shimano-motor på. Enligt märket var Kombi “ våra kunders favorit under lång tid », lägger till att “ bara ett elsystem saknades fortfarande “.

Det är nu gjort. Kombi E5 har en Shimano E5000 mellandriven motor, tystast och lättast av märket enligt Yuba. Detta måste göra maskinen idealisk på plan mark, men dess prestanda återstår att se på de mer uttalade relieferna.

Yuba Kombi E5 © Yuba Europe

Yuba Kombi E5 © Yuba Europe

Maskinen har även ett 418 Wh batteri. Överraskande faktum, men vanligt hos Yuba: märket ger ingen uppskattning om autonomin för sin nya cykel. Micah Toll, på Electreks redaktion, räknar med en räckvidd på mellan 40 och 65 km.

Läs också:
Efter skotrarna kommer Lime att installera elektriska skotrar, först i Paris

Bär shopping och barn

Det är som sagt ganska logiskt att inte öka autonomin för ett fordon som kan bära upp till 200 kilo nyttolast, den totala vikten på en cykel varierar kraftigt batteriets potential.

Detta är verkligen vad Kombi E5 klarar av. Företaget erbjuder redan modeller av lastcyklar som är lämpliga för racing. Den här gången verkar det vara mer specifikt riktat till familjer, med tillbehören som gör att du kan ta med dina barn.

Yuba Kombi E5 © Yuba Europe

Yuba Kombi E5 © Yuba Europe

Samtidigt har den här cykeln 24-tumshjul och andra signaturkomponenter från Shimano, inklusive skivbromsar och växel. Den har även fram- och bakljus och ett dubbelt stöd.

Ytterligare detaljer kan bli kända under de kommande veckorna. Om Yuba redan har avslöjat priset på sin elcykel planerar man inte att börja marknadsföra förrän i mars.

Källor: ElectrekYEuropa

Relaterade Artiklar

Back to top button