YouTube Vanced, appen som tar bort annonser från YouTube, stängd av Google

YouTube Advanced Logo © XDA

Dåliga nyheter för Android-användare som är fans av YouTube Vanced. Applikationen som tar bort annonser från videoplattformen kommer att stängas.

Ett beslut som kommer efter att Google skickat ett formellt meddelande till utvecklarna av lösningen som låter dig dra nytta av YouTube Premium-funktioner gratis.

YouTube Vanced hoppar av

Slutklapp för YouTube Vanced. Android-applikationen som tillåter åtkomst till YouTube utan reklam och för att dra nytta av alla funktioner i Premium-versionen kommer definitivt att vika ut. Nedladdningslänkarna som finns tillgängliga på den officiella YouTube Vanced-webbplatsen kommer att försvinna under de kommande dagarna och utvecklingen av applikationen kommer att stanna.

Vanced stopp. Inom de närmaste dagarna kommer nedladdningslänkarna att tas bort. Vi vet att det inte är det du vill höra, men det är vad vi måste göra. Vi vill tacka er för allt stöd ni gett oss under alla dessa år. “, förklarade utgivaren av applikationen måndagen den 14 mars 2022 på sina sociala nätverk.

Google stänger appen, men den kommer att fortsätta att fungera

Utvecklarna ger ändå ett viktigt förtydligande: alla nuvarande versioner av YouTube Vanced som redan är installerade på Android-smarttelefoner och surfplattor kommer att fortsätta att fungera normalt, tills de blir föråldrade om åtminstone några år. Det här beslutet kommer ändå sannolikt att skrämma fansen som använder applikationen för att övervinna gränserna för gratisversionen av YouTube.

Anledningen är så enkel som förväntat: utvecklarna av Vanced fick ett formellt meddelande från Google som beordrade dem att ta bort alla länkar och referenser till dess videotjänst, både genom texterna och logotypen. Det är också ganska förvånande att Google inte reagerade tidigare på bristen, eftersom Vanced är en av de mest populära applikationerna på Android.

Det är dock inte det enda och andra alternativ finns redan, i synnerhet uYouPlus som är avsedd för användare av Apple-terminaler. Det skulle inte vara förvånande om de också fick ett meddelande från Google under de kommande veckorna. Vi minns till exempel att Mountain View-företaget för några månader sedan lät ta bort två populära Discord-musikbotar, även de utan reklam.

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button