YouTube: tips, råd och handledning

Logotyp för YouTube Tutorials

YouTube är rikt på varierat innehåll och är mycket mer än en plattform: det är en institution. Vem har faktiskt aldrig sett en video med denna värd, som har mer än 2 miljarder besökare per månad? Vi är skyldiga skapandet av detta verktyg till tre tidigare anställda på PayPal. YouTube är främst till för att streama videor online. Men det har också sociala funktioner: användaren kan faktiskt kommentera innehållet, gilla det eller dela det. Så många åtgärder som kan bidra till att öka ryktet för videor och deras skapare, de berömda Youtubers.

YouTube skapades 2005 i Kalifornien och köptes upp av Google ett år senare. Dess namn kommer helt enkelt från sammandragningen av två engelska ord: “you” (du, på franska) och “tube” (television). Kort sagt, YouTube är Mr Everymans tv. Alla kan skapa en kanal och sända sitt eget innehåll. Överraskande nog var det ursprungligen en dejtingsajt! Men denna användning försvann snabbt till förmån för videohosting.

Plattformen är idag, liksom Wikipedia, en veritabel informationsgruva (en del är förstås mer pålitliga än andra). Ett sökfält låter dig hitta innehåll på alla typer av teman. Videor kan ses av alla som standard. Det är dock fullt möjligt att begränsa dess distribution.

youtube banner

YouTube är fullt av användbara funktioner. Det är framför allt möjligt att prenumerera på kanaler, sortera videor efter tema, organisera innehåll i form av spellistor, bygga ett bibliotek etc. Allt du behöver göra är att registrera dig för att kunna skapa din egen kanal och sända där obegränsat videoklipp. Plattformen är inspirerad av allas historia för att erbjuda media anpassad för alla smaker. Så många funktioner som gör att använda YouTube lika trevligt som det är tidskrävande.

Vill du ge dig ut i denna audiovisuella djungel? Inga problem: vi har sammanställt en serie tutorials så att du kan lära dig allt om YouTube. Skapa konto, kanalhantering, säkerhet, olika möjliga användningsområden, god praxis… Här hittar du alla viktiga tips för att använda denna plattform på rätt sätt. Är du redo att bli en erfaren Youtuber? Välj det tema du vill utforska och låt oss gå!

Hitta alla våra tutorials för att veta allt på YouTube:

  • Hur hanterar och skyddar du ditt YouTube-konto?
  • Hur hanterar du dina YouTube-prenumerationer och kommentarer?
  • Hur ställer du in ditt YouTube-konto på rätt sätt?
  • Hur bemästrar man alla funktioner på YouTube?
  • Hur hanterar du din YouTube-kanal på rätt sätt?

Relaterade Artiklar

Back to top button