YouTube tillkännager annonsfri spelare för utbildning

YouTube-video ©️ Dilok Klaisataporn / Shutterstock.com

YouTube utökar sin utbildningskomponent genom att lägga till många funktioner och videor som garanterat är annonsfria.

I en bloggartikel presenterade Googles dotterbolag i detalj vad som lovar att bli ett “nytt kapitel” i denna terräng som gynnas av många internetanvändare som vill lära sig.

Videor “utan distraktion”

Om det är en sak som har gått åt fel håll på YouTube-trollet så är det spridningen av annonser. Ofta omöjliga att passera, ibland utspridda på flera ställen i en video, de är mycket svåra att undvika.

När det gäller utbildningsdelen av sin omfattande katalog, har YouTube åtagit sig att erbjuda videor som kan ses i bakgrunden, utan annonser, externa länkar eller rekommendationer. Så här” för att undvika att användaren blir distraherad i sitt lärande “.

Fortfarande i sin linda kommer denna omdesign bara att gälla några få handplockade kanaler tills vidare, som t.ex. Google Classroom, Purdue University Var Purdue Global. Med tiden kommer denna nya policy att sträcka sig till andra kanaler med utbildningssyfte eller som syftar till att erbjuda kurser i olika ämnen.

Nya verktyg för utbildningskanaler

Förutom att göra dessa videor distraktionsfria, kommer YouTube att förse utbildningskanaler med många verktyg för att uppnå sina mål.

Från och med nästa år, först i betaversionen i USA och Sydkorea, kommer skapare av utbildningsinnehåll att kunna välja att göra sina videor gratis eller betalda. De kommer också att kunna skapa listor med videor enligt de ämnen som tas upp.

YouTube Education gratis eller betald © YouTube / Google

Ett annat verktyg för utbildningsinnehåll: en frågesportfunktion som kreatörer kan lägga till i community-delen av sina videor. Relaterat till innehållet som visas för närvarande, kommer dessa frågesporter att ge användarna ett sätt att testa sitt minne och se om de har lärt sig läxan väl. Den här funktionen kommer också att gå in i betaversion under de kommande månaderna, och skapare av utbildningsinnehåll kommer att kunna få tillgång till den nästa år.

YouTube Education Quiz © YouTube / Google

Detta initiativ är en del av en omfattande insamlingsverksamhet av YouTube. Googles dotterbolag samlade in 20 miljoner dollar för att marknadsföra utbildningsvideor utan rekommendationer om ämnen som vetenskap eller musik.

Källa: Youtube

Relaterade Artiklar

Back to top button