YouTube stoppar två års oavbruten streaming av den berömda kanalen Lofi Girl

lofigirl

Den legendariska streamingkanalen Lofi tjej stängdes av YouTube på söndagen efter ett klagomål om upphovsrättsintrång.

Klagomålet var ogrundat och kanalen har sedan dess återupprättats, till stor lättnad för dess fans, som var upprörda över dess bortgång.

En pelare i YouTube-kulturen

Om du inte känner henne, Lofi tjej är en oavbruten streamingkanal med lugn och avkopplande hiphopmusik. Innan den stängdes av hade kanalen spelat oavbrutet i två år. Fansen av Lofi tjej bilda ett internationellt samfund som går med i kommentarer, men också på Discord där de är 700 000, och på en subreddit på 30 000 prenumeranter. YouTube-kanalen har mer än 10 miljoner prenumeranter.

Livet av Lofi tjej följer med alla för att studera i lugn och ro eller somna till musik. Den välkända illustrationen som åtföljer strömmen är en animerad slinga som föreställer en ung flicka böjd över en anteckningsbok, hennes katt uppflugen på fönstret i bakgrunden. Kort sagt, han är en YouTube-ikon, och hans försvinnande gjorde fansen rasande.

För utbredda attacker

Uppenbarligen skickade ett malaysiskt bolag, FMC Music, ett klagomål till YouTube mot Lofi tjej av upphovsrättsliga skäl. Fansen slängde omedelbart runt hashtaggen #BringBackLofiGirl och trollade etiketten. Lofi tjej förklarade att hans underordnade kanal, Lofi Records, är ett skivbolag som äger rättigheterna till musiken som publiceras på dess kanal. YouTube har kommit överens med Lofi tjej och återställde kanalen tidigare i veckan.

YouTube förklarade senare att märkets anklagelser helt enkelt är ogrundade attacker mot Lofi tjejoch syftar bara till att skada hans kanal. Lofi tjej hävdade i en tweet att sådana attacker är vanliga mot mindre kreatörer på YouTube. Plattformarna är för närvarande inte utrustade för att skilja mellan legitima begäranden om avstängning och missbrukande klagomål.

Om samma ämne:
YouTube tog bort 4 miljoner videor för att ha brutit mot dess policyer under första kvartalet

Källa: TechCrunch

Relaterade Artiklar

Back to top button