YouTube stängde av Donald Trumps konto igen

Tidigare president i USA Donald Trump han kommer att behöva klara sig utan sitt officiella konto i ytterligare en vecka Youtube. Den 12 januari 2021 meddelade operatörerna av plattformen att de hade antagit åtgärden efter att ha konstaterat brott mot riktlinjerna för uppvigling till våld.

Nu, mer än en vecka senare, har de bestämt sig för det ytterligare förlänga bestämmelsen med ytterligare en vecka: en talesperson för Google bekräftade nyheten för CNBC och Bloomberg. Låt oss ta reda på alla detaljer tillsammans.

YouTube stänger av Donald Trumps konto i ytterligare en vecka

Innehållet i den första bestämmelsen föreskrev avstängning av det officiella Donald J Trump-kontot i inte mindre än 7 dagar, borttagning av innehåll som bröt mot riktlinjerna för plattformen och blockering av kommentarer på obestämd tid på alla videor som fortfarande finns på kanalen. . Med anledning av den första bestämmelsen YouTube kom ihåg att det var den första strejkenföreskriver innehållsmodereringssystemet att en andra varning som skickas inom 90 dagar avgör avstängningen av kontot i två veckor, och att en tredje (igen inom 90 dagar) den definitiva stängningen av kanalen.

Plattformscheferna hade deklarerat: “”.

Efter attacken mot kongressen den 6 januari ökade YouTube också sina kontroller på innehållet som publicerades på plattformen. Det senaste beslutet att förlänga de restriktiva åtgärderna med ytterligare en vecka motiveras av en ihållande oro för att videor och kommentarer som publiceras på kanalen kan utlösa nya våldsamma reaktioner.

Relaterade Artiklar

Back to top button