YouTube signerar med Shopify för att bli influencer-marknadsplatsen

Shopify © Burdun Iliya / Shutterstock.com

Stora nyheter inom e-handelsvärlden, Shopify har nu en fantastisk ny allierad. Det kanadensiska företaget samarbetar med underhållningsjätten och lägger till en ny funktion till sin tjänst.

Dagarna då du var tvungen att “klicka på länken i bio” för att komma åt innehåll från kreatörer är snart över. YouTubers kommer nu att kunna visa och sälja sina produkter direkt på sin kanal. Ett projekt i testfasen i USA.

Ett nytt sätt att tjäna pengar på ditt innehåll

Genom att erbjuda denna funktion förenklar Shopify användarresan och möjliggör snabbare köp. Den här nyheten välkomnades entusiastiskt av den här plattformens influencers som ser den som en verklig möjlighet för att tjäna pengar på deras innehåll.

89 % av YouTubes videokonsumenter säger att de litar på rekommendationer från kreatörer. En figur som avslöjar närheten mellan vissa YouTubers och deras publik, som alla visar intresset för denna manöver.

YouTube anpassar sig därför till plattformar som TikTok eller Facebook genom att använda funktionen för live shopping. Shopify för sin del erbjuder sina säljare en helt ny kvalificerad publik. Ett win-win-samarbete för de två webbjättarna.

En antagen expansionsstrategi för marknaden

Med detta partnerskap säkerställer Shopify sin diversifieringsstrategi och skickar en stark signal till sina direkta konkurrenter. Facebook, Instagram, TikTok och nu YouTube, Shopify har lyckats samla alla de största sociala nätverken för att göra dem till marknadsplatser integrerade i dess gränssnitt.

Shopify attackerar en ny marknadsandel, den för influencers, vilket framgår av Kas Nejatian, Shopifys produktchef: ” Vi är glada över att samarbeta med YouTube och hjälpa till att föra kreatörsekonomin in i nästa fas av tillväxt. »

Enkelheten att använda Shopify har bidragit till dess stora framgång de senaste åren och denna integration är inget undantag. Tillägget av funktionaliteten kommer att ske med några få klick och på ett intuitivt sätt för användaren. Ett fall att följa.

Källa: Youtube, Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button