YouTube Shorts når 1,5 miljarder användare varje månad, riktar sig till TikTok

YouTube Shorts

Allt är bra för YouTubes Shorts-format.

Google bekräftar verkligen den goda hälsan hos denna tjänst till stor del inspirerad av TikTok.

YouTube Shorts exploderar räknarna

Sedan några månader tillbaka har användare kunnat gå vilse i labyrinten av Shorts, dessa särskilt beroendeframkallande och tidskrävande korta YouTube-videor. Ett format uppenbarligen inspirerat av berättelser och andra korta videor som finns särskilt på TikTok-nätverket, och som är mycket framgångsrikt.

Faktum är att Google idag bekräftar den mycket goda hälsan hos sitt Shorts-format, eftersom mer än 1,5 miljarder användare tittar på dessa korta videor varje månad. För YouTube handlar det om att anpassa sig till ” verkligheten för dagens tittare det vill säga en tendens att titta på väldigt olika innehåll, ofta beroende på var och/eller när. Vi är därför mer benägna att se Shorts under en kort resa eller badrumsrast, och en mer konsekvent video under lunchrasten.

Uppenbarligen, för Google, är hela poängen att göra YouTube Shorts till en seriös konkurrent till TikTok och Instagram Stories. Liksom de berömda TikTokeurs, vill Google locka många kreatörer från hela världen, särskilt de som ännu inte var övertygade om potentialen i Shorts-formatet.

Källa: Engadget

Relaterade Artiklar

Back to top button