YouTube och “vågade” utmana TikTok, här är detaljerna

Den svindlande uppgången av Tick ​​tack markerade en vändpunkt för sociala medier: alla anpassar sig till ett nytt innehållsformat, det korta videoklippet.

Och om å ena sidan TikTok förlänger tiden genom att introducera 10-minuters videor, sedan en tid tillbaka YouTube lanserade istället Shorts, i en lika och motsatt rörelse. Låt oss ta reda på mer detaljer tillsammans.

YouTube skapar Shorts för att utmana TikTok

Shorts är huvudpersonerna i de senaste YouTube-nyhetersom valt att införa några alternativ att involvera ett större antal av användare genom att tillhandahålla verktyg som gör skapandet av innehåll enklare och samtidigt mer skiktat, vilket gör att de kan dra nytta av de som redan finns på plattformen.

Faktum är att det snart kommer att vara möjligt med knappen “Skapa”, använd delar av en video (eller till och med ljudet) som finns på YouTube för att göra dina egna Shorts. Förhoppningen är att skapa en dygdig cirkel som cirkulerar innehållet på plattformen, förstärker det ytterligare och lägger grunden för födelsen av ursprungliga trendersom inte är enkla transponeringar av innehåll som ursprungligen publicerades på TikTok.

Hur är det med innehåll som innehåller upphovsrättsskyddad musik? Ingen rädsla: YouTube kommer att ta hand om att göra dem otillgängliga för skapandet av Shorts, vilket befriar användarna från allt ansvar. För resten, alla Shortsen som publiceras på YouTube kommer att vara en del av remixsystemet och det kommer inte att vara möjligt att välja att subtrahera dem från denna dynamik, vilket är fallet på TikTok. Distributionen av denna nyhet för Shorts kommer att ske gradvis globalt och kommer att debutera på enheter med iOS, där den kommer att börja bli tillgänglig under de kommande veckorna.

Relaterade Artiklar

Back to top button