YouTube Music i bakgrunden utan premiumkonto, kommer det till Kanada och snart till oss?

YouTube Music Android © YouTube Music

Begränsad till premiumkonton är uppspelning av bakgrundsmusik definitivt en av de mest frustrerande begränsningarna Youtube musik för användare som lyssnar på sina lo-fi-spellistor eller annan musik på smart telefon.

YouTube Music kommer ändå att bli mer flexibelt genom att låta Internetanvändare utan premiumkonto lyssna på musik i bakgrunden medan de utför andra uppgifter eller när deras skärm är låst. En gratis funktion, men bara i Kanada för tillfället.

Läs också:
För att fånga vår uppmärksamhet mer kommer YouTube att synkronisera uppspelningsstatusen på alla enheter

YouTube Music i bakgrunden och utan premiumkonto

I en tid då Spotify och Apple Music dominerar musikströmningsmarknaden söker YouTube sin plats bredvid dessa giganter. Tidigare ett land av musikaliska upptäckter, har videoplattformen lanserat sin YouTube Music-applikation som låter dig hitta och läsa allt musikaliskt innehåll på YouTube utan begränsningar, utan reklam och framför allt utan nedskärningar, allt för 9,99 euro per månad.

Bland premiumfunktionerna som avundas av vanliga användare: uppspelning av bakgrundsmusik. Men ett starkt försäljningsargument för sin premiumtjänst har Mountain View-företaget beslutat att göra det gratis i Kanada. Från och med den 3 november kommer användare över hela landet att kunna använda YouTube Music-appen i bakgrunden via ett gratis konto. Förstå med detta att musiken inte längre stannar när telefonen är låst eller en annan applikation används.

Läs också:
YouTube når 50 miljoner prenumeranter för sina musik- och premiumtjänster

Mot ett liknande erbjudande i Frankrike?

Förutom att lyssna på musik i bakgrunden kommer kanadensiska användare också att kunna dra nytta av två andra funktioner. Först, mixar designade kring deras favoritlåtar, artister och album. När det gäller premiumprenumeranter kan dessa personliga spellistor spelas i slumpmässigt läge. Dessutom kommer YouTube Music att vara tillgänglig handsfree via Google Assistants billäge.

Standardfunktioner i konkurrerande applikationer (Spotify, Apple Music, Deezer, etc.), men detta är en fantastisk förstagång eftersom YouTube Music fram till dess alltid hade begärt ett premiumkonto för att dra nytta av det. Om erbjudandet för närvarande är reserverat för Kanada, planerar Google att utöka det till andra länder i framtiden, utan att ange vilka och när.

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button