YouTube mer och mer som Twitch, här är detaljerna

Plattformen för strömmande video Youtube blir mer och mer som Twitch. Ett litet antal användare kan prova den nya funktionen Clips YouTube: låter dig beskära och dela en “sammanfattning” av dina videor.

Den slutliga versionen kommer att släppas under de kommande månaderna och kommer att fungera på både PC och smartphone. Låt oss ta reda på alla detaljer om den nya funktionen tillsammans.

YouTube mer och mer som Twitch, låt oss ta reda på hur

De kallas Clips och de är gudar korta videor som kondenserar på några sekunder, närmare bestämt upp till 60, en hel live eller en hel video. Mycket populära på andra plattformar, de kommer också att landa på YouTube. Företaget har formaliserat möjligheten att skapa och dela korta klipp av sina videor och direkt, även via smartphone.

Användare kommer att kunna klipp ut en bit av video med den nya saxformade ikonen och välj på så sätt en bit som sträcker sig från minst fem sekunder till maximalt sextio, och dela den sedan på plattformen. Klippet kommer att länkas till originalvideon och blir på så sätt en agil reklam för hela innehållet.

Just nu är funktionen inne testfasen på ett begränsat antal kanaler och fungerar endast från PC eller Android-smarttelefon. YouTube har dock redan sagt att den slutliga versionen av Clips även kommer att fungera på iPhone. Det är svårt att inte se likheterna mellan de nya funktionerna som testas på YouTube och de som redan finns på Twitch. Livestreamingplattformen som ägs av Amazon har faktiskt erbjudit möjligheten att skapa korta videor i flera år genom att fånga några sekunders livesändning.

Relaterade Artiklar

Back to top button