YouTube lanserar sin Shorts-tjänst i Frankrike, en TikTok tillverkad av Google

YouTube Shorts © YouTube

YouTube Shorts är berikat med nya funktioner och blir officiellt tillgängligt i Frankrike, med Tick ​​tack målinriktad.

Inför den fenomenala framgång som TikTok mött med sina korta videoformat riktade, särskilt till unga människor, gick YouTube till motattack 2020 med sin Shorts-funktion, som hittills är tillgänglig i betaversion i en handfull länder: Indien, USA, Storbritannien och vissa sydamerikanska stater. YouTube Shorts kommer den 14 juli till hundra länder, inklusive Frankrike, för alla användare. Men du kanske redan har tillgång till den.

Läs också:
YouTube är villig att betala kreatörer 100 miljoner dollar för att stärka TikTok-konkurrenten Shorts

YouTubes TikTok

Denna TikTok-konkurrent har redan överskridit 6,5 miljarder dagliga visningar världen över. Dess princip är enkel och du kommer inte att gå vilse om du redan känner till TikTok: skapa korta videor (max 60 sekunder) i mobilformat (därför filmade vertikalt) på ett kreativt sätt tack vare de många verktyg som görs tillgängliga för användarna. .

Shorts har ingen egen app, utan gör sig tillgänglig via den vanliga YouTube-appen. Plattformen är redan tillgänglig från oss: du kan komma åt den via den dedikerade fliken, precis till höger om logotypen på startsidan.

En första video startar sedan automatiskt, som du kan kommentera, gilla, ogilla eller dela. För att gå till nästa video upprepas svepprincipen, men vertikalt: du måste svepa skärmen uppifrån och ner (och från botten till toppen för att återgå till föregående video).

Läs också:
YouTube Shorts, Googles Tiktok-klon, lanseras. Mot en framgång på Google+?

Filter och text för att berika YouTube Shorts-videor

Google meddelar också att denna version av YouTube Shorts beta internationellt åtföljs av nya funktioner. Det blir till exempel möjligt att integrera text vid specifika tidpunkter i en video eller att lägga till automatiska undertexter.

En annan nyhet, möjligheten att ta ett ljudextrakt från en Short för att skapa din egen. YouTube låter dig också lägga till videor från din smartphones galleri till inspelningar gjorda med Shorts-kameran och erbjuder nu grundläggande färgfilter. Andra effekter, verktyg och funktionaliteter kommer att erbjudas i framtiden, är vi utlovade. Tillräckligt för att utmana TikToks dominans?

Källa: Pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button