YouTube lanserar sin fond för att belöna skaparna av “Shorts” i Frankrike

YouTube Shorts logotyp © YouTube

YouTube Shorts kan dra nytta av ett uppsving i Frankrike. Plattformens senaste funktionalitet kommer att tillåta kreatörer i Frankrike att tjäna pengar, även om de inte ingår i det senares partnerprogram.

YouTube Shorts, som lanserades i USA och Indien under våren och är tillgängligt i Frankrike sedan den 14 juli, accelererar sin utvecklingsstrategi och utökar tillgängligheten för en fond speciellt skapad för att tjäna pengar på kreatörer som väljer att använda detta nya format. Först tillgänglig i tio länder, har YouTube Shorts-fonden nu utökat sin behörighet till Frankrike, Tyskland och till och med Spanien sedan den 30 september.

Läs också:
YouTube beslutar att förbjuda anti-vaccinationskommentarer och kanaler

Shorts-fonden tillgänglig för franska designers

Om du missade de senaste avsnitten av den här nya funktionen, syftar YouTube Shorts till att erbjuda konkurrens till TikTok genom att erbjuda sina användare möjligheten att skapa korta, effektfulla videor, endast med sin mobiltelefon. Kom ihåg att denna funktion, som fortfarande finns i betaversion för sina användare, därför inte är tillgänglig från en PC.

YouTube Shorts-fonden är avsedd att belöna kvalificerade kreatörer “i pengar” 2021 och 2022, och på så sätt stärka attraktionskraften för denna nya del av YouTube. Fördelen är att för att vara en del av det är det inte nödvändigt att vara en del av YouTubes partnerprogram, videoplattformens traditionella program för intäktsgenerering.

YouTube har beslutat att ge sin fond ett oväntat pris på 100 miljoner dollar. Den kommer att användas för att betala, under den tidigare nämnda perioden, skaparna via betalningar som kommer att vara mellan 100 och 10 000 dollar och som kommer att betalas i form av “Bonus Shorts”, med ett belopp som varierar, som du kan föreställa dig, beroende på på prestanda för korta videor, men också var tittarna befinner sig.

Läs också:
TikTok äter upp mer och mer tillgänglig hjärntid mot YouTube

Behörighet är beroende av olika kriterier och reflexer

YouTube, som lovar att kontakta flera tusen kreatörer varje månad, ställer fortfarande vissa behörighetsvillkor för Shorts-fonden. För det första måste skaparen vara minst 13 år gammal. Sedan måste han respektera reglerna för plattformen, men också upphovsrätten och YouTubes policy för intäktsgenerering. Han måste också ha laddat upp en original kortfilm under de senaste sex månaderna.

När YouTube lade upp behörighetskraven för flera månader sedan insisterade YouTube på frasen ” originalinnehåll “. För sina Shorts tolererar plattformen inte till exempel videor som laddats upp från en annan kanal, och inte heller videor där logotyper eller betydande avtryck från andra sociala nätverk visas.

För att få definitivt betalt måste skaparen av Shorts som kommer att ha fått ett e-postmeddelande från YouTube själv ta processen och be om att få sin bonus. Plattformen anger till och med att bonusen kan löpa ut om skaparen inte gör anspråk på den före den 25:e i månaden, ett tillvägagångssätt som ska upprepas varje månad. För att inte tala om att den senare måste ha ett aktivt AdSense-konto. Det är därför bättre att vara “på jobbet” för att undvika obehagliga överraskningar.

Källa: pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button