YouTube-kontona för Bieber, Eminem eller till och med Lil Nas X hackade, undersöker Vevo

YouTube smartphone

I går kväll påverkade ett stort hack många kanaler Youtube mycket populär.

Justin Bieber, Drake, Cardi B, Eminem eller till och med Travis Scott är oroliga.

Ett märkligt YouTube-hack

För några timmar sedan släppte olika av världens mest populära YouTube-kanaler fantastiskt innehåll till sina tiotals miljoner prenumeranter. Faktum är att VEVO-kanalerna för artisterna Lil Nas X, Eminem, Drake, Taylor Swift, Ariana Grande, Harry Styles, Justin Bieber, The Weeknd, Michael Jackson och Kanye West har publicerat en video… av Paco Sanz.

Kom ihåg att Paco Sanz dömdes för bedrägeri, efter att ha bett om finansiering för att rädda honom från en cancer som faktiskt inte existerade. Tillräckligt för att pressa ut inte mindre än 300 000 euro på några år, innan de dömdes till 2 års fängelse i början av förra året.

Gratis Paco Sanz

Videorna som lades upp på de berörda kändisarnas YouTube-konton visade alltså ett meddelande ” Gratis Paco Sanz “. Ett hack som följer på ett annat hack förra året av olika spanska konton på Twitter, återigen med krav på att släppa samma Paco Sanz. Alla videor indikerade att vara ett Twitter-kontos verk, nämligen @lospelasobrooch vidarebefordrade hashtaggen #FreePacoSanz.

På sidan av YouTube har vi inte kommenterat detta hack, men på Vevo har vi givetvis börjat undersöka denna incident och bekräftar att ” vissa videor laddades upp direkt till ett litet antal Vevo-artistkanaler av en obehörig källa “.

Uppenbarligen raderades de aktuella videorna snabbt, och artisternas konton säkrades, specificerar Vevo. Det är inte första gången som Vevo drabbas av ett hack, sedan 2018 redan klippet av låten Despacito togs kort bort från YouTube av hackare.

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button