YouTube gör räkningen av ogillar osynlig, men får i slutändan inte knappen att försvinna

youtube_cropped_0x0

Statistik för YouTube ogilla-knappar kommer nu bara att vara synlig för skaparna av det ogillade innehållet.

Även om man trodde att den kunde försvinna och försvinna, avfärdas inte “Jag ogillar”-knappen på YouTube, källan till många kontroverser. Detta är vad plattformen tillkännager denna onsdagskväll, och anger dock att ändringar görs i den mest fruktade knappen av alla innehållsskapare på Google-plattformen.

En “ogilla”-knapp som används för att misskreditera eller trakassera vissa kreatörer

I en ideal värld där överdrifter inte skulle existera, kan knappen “Jag gillar inte” vara ett uppriktigt verktyg som används klokt eller sparsamt. Men istället har det blivit ett vapen genom åren att trakassera vissa kreatörer, för många ” motvilja direkt uppmuntra användare att inte titta på en video som skulle bli offret.

YouTube har genomfört tester under de senaste månaderna som har visat att kreatörerna som drabbades mest av dessa tummen-ner-attacker var mer de med lågt antal prenumeranter, eller nya på plattformen.

Det var därför nödvändigt att hitta ett sätt för YouTube att bevara denna möjlighet till yttrandefrihet, samtidigt som den blev mindre synlig och mindre viktig. Och plattformen verkar ha placerat markören på rätt plats, åtminstone enligt den: knappen “Jag gillar inte” visas fortfarande, men den offentliga räkningen kopplad till den senare försvinner.

Kreatörer kommer att vara de enda som har tillgång till antalet “ogillar”

Den intressanta aspekten av detta tillvägagångssätt är att under testerna insåg YouTube att genom att eliminera antalet “jag gillar inte”, hade antalet användare som klickade på den berömda knappen mekaniskt minskat. Denna åtgärd, som består i att göra antalet “Jag gillar inte” privat på YouTube, träder i kraft från och med onsdagen den 10 november och kommer gradvis att utökas till alla kreatörer.

För användare är det därför alltid möjligt att trycka på den mest hatade knappen av skaparna, för att hjälpa YouTube att anpassa rekommendationerna och lämna sin åsikt till youtubers, utan att de påverkas offentligt. ” Så du kanske inte håller med om denna åtgärdindikerar tjänsten, men vi tror att det är nödvändigt att ta det för att förbättra vår plattform. »

Kreatörer kan alltid komma åt antalet ” motvilja » kvar under sina videor från YouTube Studio, vilket kan hjälpa dem att anpassa sitt innehåll samtidigt som de undviker användarnas ond tro.

Vi vet ännu inte om den berömda grånande stapeln som vi hittar under knapparna “Jag gillar” och “Jag ogillar” alltid kommer att dyka upp, men det är mycket troligt att den försvinner, eftersom det handlar om att visuellt mäta trenden mellan en knappen och den andra. YouTube kunde inte bekräfta denna information för oss omedelbart.

Källa: YouTube

Relaterade Artiklar

Back to top button