YouTube: fler och fler annonser, men när slutar det?

youtube yt ad pub #skiva

Nyligen, Youtube tycks ha fördubblats på spridningen av reklam.

Många användare på Reddit eller Twitter har verkligen beklagat förekomsten av upp till 10 annonser som är omöjliga att skicka inom samma video, bland andra klagomål mot denna finansieringsmetod som antagits av Googles dotterbolag.

Annonserna ökar på YouTube

Under de senaste åren har YouTube-användare som inte har en annonsblockerare eller inte är Premium-medlemmar fått vänja sig vid att se annonsblockerare ofta. Vanligtvis börjar en video med en annons som inte går att hoppa över som varar i några sekunder eller en överhoppningsbar annons när dess varaktighet är längre.

Ett a priori nödvändigt ont, dessa mellanspel gör det möjligt att finansiera plattformen och innehållsskaparna som godkänner deras närvaro i sina videor. Lite i taget har annonserna gått så långt att de glider in i själva hjärtat av videorna, med en hastighet av två till fem.

Redan mycket för vissa, och ändå verkade det inte vara tillräckligt för YouTube. I värsta fall är det nu möjligt att hitta i en video inte mindre än ett dussin annonser omöjliga att passera.

Ett oförskämt sätt att tvinga prenumerera på YouTube Premium?

Även om dessa fall framstår som relativt extrema för tillfället kan man inte låta bli att tro att en sådan spridning av annonser en dag kan bli normen.

Efter ett klagomål på Twitter om detta, svarade Team YouTube att dessa annonser bara är ” stötfångare annonser “, korta videor på sex sekunder omöjliga att passera. Modereringsteamet bjöd sedan in personen till ” skicka feedback direkt via YouTubes dedikerade verktyg “.

En flaska överbord på ett sätt, eftersom YouTube tydligen inte ser denna massiva förekomst av reklam som ett särskilt irriterande problem. Vad är 10 korta 6-sekundersannonser i en 20-minuters video eller längre, trots allt?

Eller är detta en knappt påtvingad inbjudan att prenumerera på YouTube Premium för att bli av med dessa allt mer påträngande annonser en gång för alla? Naturligtvis finns det också möjlighet att använda en annonsblockerare, till YouTubes förtret, men framför allt för innehållsskapare som förlitar sig på annonser för att finansiera sin aktivitet.

Källa: Reddit

Relaterade Artiklar

Back to top button