YouTube erbjuder nästan 4 000 avsnitt av serier gratis (men det finns ett men)

YouTube-ström © © YouTube

YouTube har precis meddelat möjligheten att se hundratals program gratis på sin plattform. Å andra sidan har man med annonserna att göra.

Den här nya funktionen är tänkt att konkurrera direkt med tv och distribueras i USA, men den kan sedan lanseras i andra länder.

4 000 gratisavsnitt… på ett villkor

Om Googles dotterbolag nyligen bestämde sig för att sätta stopp för sina ursprungliga program, har det inte övergett sändningen av program och serier. Medan fler och fler användare tittar på plattformen på sin TV, har YouTube beslutat att dra nytta av denna trendförändring, särskilt förstärkt av Covid-19-pandemin och de inneslutningsåtgärder som följde.

Fler och fler människor väljer att uppleva YouTube på den stora skärmen med sina vänner och familj. Enligt Nielsen nådde YouTube faktiskt över 135 miljoner människor på uppkopplade TV-apparater i USA i december 2021. “förklarar YouTube i ett blogginlägg. Således kommer tittare i USA att kunna se nästan 4 000 avsnitt av program som Helvete kök (Köks mardrömamerikansk version), rymdoperan Andromeda eller serien Heartland. Om innehållet kommer att vara tillgängligt gratis måste användarna titta på annonser för att kunna se dem fullt ut.

YouTube erbjuder redan nästan 1 500 gratisfilmer på sin plattform, några från stora Hollywood-studior som Disney, Paramount Pictures, Warner Bros eller Lionsgate. Företaget planerar att lägga till upp till 100 extra titlar till sin gratis streamingsamling varje vecka, både program och filmer.

En redan mycket hektisk marknad

För att förbättra tittarupplevelsen avtäcker vi helt nya förenklade navigering och uppslukande banners. Rikliga bilder och nya menyer hjälper dig att hitta dina favorit-tv-program lättare från bekvämligheten av din soffa, oavsett om du väljer att hyra, köpa eller titta gratis med annonser säger YouTube och säger vidare att innehållet är tillgängligt i högupplösning.

På den amerikanska marknaden går YouTube in i en sektor (gratis sändning av TV-program med reklam) som redan är mycket upptagen med tjänster som Tubi, Xumo, Plex, Roku och erbjudanden från Vizio eller till och med Samsung. Streamingjätten har dock anledning att vara säker; det har nästan 3 miljarder användare över hela världen.

20 YouTube-kanaler som får dig att vilja lära dig

Inför långvarig fängelse åtminstone fram till mitten av april, fortsätter befolkningen att söka nya sätt att ockupera denna “tvingade” fritid. Många har hoppat på chansen att ta ut sina gamla spel ur garderoben eller börja läsa nya böcker.
Läs mer

Källor: Youtube, TechCrunch

Relaterade Artiklar

Back to top button