YouTube döljer “ogillar” röda tumräknare i test

youtube_cropped_0x0

YouTube testar för närvarande en ny funktion som syftar till att dölja ” ogillar “.

Ett sätt enligt Google att bekämpa den nätmobbning som vissa innehållsskapare är offer för.

Läs också:
YouTube: tillhörighet i Googles sikte, till nackdel för innehållsproducenter?

YouTube testar en ny ” motvilja »

Som du säkert vet, på YouTube uppmuntrar innehållsskapare dig (alltför?) ofta att ” aktivera den lilla klockan och släpp en blå tumme under videon. Till skillnad från Facebook, på YouTube, är det faktiskt möjligt att tycka om en video, men också motvilja. Positiva och negativa röster därför, som räknas direkt under videon och visas för alla att se.

På Googles sida, för att bekämpa nätmobbning, bestämde vi oss för att genomföra ett nytt test som syftade till att fortsätta visa antalet gillarmedan du maskerar ogillar. Knappen förblir närvarande, men omöjlig för någon, utom författaren till videon, att veta antalet negativa återkopplingar.

Enligt Android Policeinitiativet är lovvärt och gör det möjligt att sätta stopp för kampanjer av ogillar massa, men det kommer då att vara omöjligt för tittarna att lita på att räknarna i fråga snabbt kan mäta kvaliteten på till exempel en handledning. ” Om denna ändring görs permanent kan det hindra tittarna från att veta om en video är av dålig kvalitet eller om den innehåller falsk information. ” Förklara Android Police.

Källa: Android Police

Relaterade Artiklar

Back to top button