YouTube: 4K-videoformat kommer också för dessa oväntade smartphones

Youtube den representerar streamerns paradis och referensuniversumet för tutorials, musik och annat multimediainnehåll fritt tillgängligt på webben. En av dess säregna egenskaper kommer också till användarnas uppmärksamhet med Android smartphone som inte kan erbjuda fördelen med Ultra HD-kvalitet. Det talas faktiskt om det nya stödet för 4K-format som sträcker sig till enheter med lågupplösta skärmar. Här är vad som är nytt den senaste veckan.

Youtube i 4K: kommer nu även till telefoner med billiga skärmar

För många är det meningslöst och vi kan faktiskt inte argumentera. Nyheten är dock färsk att Google nu har beslutat att adoptera 4K Youtube-video även för de enheter som är begränsade på hårdvarunivå vad gäller utdataupplösningen för innehållet.

Inför denna sista-minuten-nyhet kanske det inte är möjligt att få en ad hoc-komprimering för att anpassa videoutgången till den maximala kvaliteten som enheten ger. Därför utökas stödet för 4K ultrahög upplösning till även de smartphones som inte har den senaste generationens skärm.

Den just beskrivna Youtube-funktionen identifierades omedelbart av GSMArena i applikationsversionen 15.05.35. Från testerna som utfördes på Galaxy S10e och Galaxy Tab S5e var det möjligt att se möjligheten att utnyttja de nya prestandamöjligheterna med en utgång 4K HDR vid 60 fps.

Uppspelningsupplevelsen verkar optimal i de enheter som kan erbjuda en anmärkningsvärd kvalitetsnivå men som också balanserar bra på enheter med mindre prestanda ur videokvalitetssynpunkt, om än med en betydande kompromiss jämfört med förslag på högre nivåer. Som alltid i dessa fall är det också nödvändigt att tänka på att en video i 4K kräver mer datautrymme jämfört med Full HD eller lågupplöst video.

Relaterade Artiklar

Back to top button