YEGO lanserar sina elskotrar med självbetjäning i Paris

Yego © Yego

Denna måndag, den 21 juni 2021, bekräftade företaget YEGO, specialiserat på uthyrning av elektriska skotrar, sin etablering i Paris och den gradvisa utbyggnaden av en flotta på 1 000 enheter.

Född i Barcelona 2016, YEGO finns redan i fyra spanska städer samt i Bordeaux. Företaget, som har 2 600 elskotrar att hyra, erbjuder fordon med löstagbara batterier och tillverkade av återvinningsbart material. Reservationer kan göras från tillverkarens ansökan för 0,36 euro per minut av uthyrning.

Läs också:
Piaggo avslöjar ONE, dess elektriska skoter “för ungdomar”

YEGO siktar på att erövra Paris

YEGO grundades för fem år sedan av franska entreprenörer i Katalonien och har specialiserat sig på uthyrning av elektriska skotrar i urbana miljöer och har successivt lyckats etablera sig i Valencia, Sevilla och Malaga, efter Barcelona. Det är nu i Frankrike, efter en första installation i Bordeaux i februari 2018, som YEGO siktar på att attrahera potentiella nya användare. Nytt steg tagit med lanseringen av sitt erbjudande i Paris från slutet av juni 2021.

Företaget hävdar för närvarande 2 600 elektriska skotrar i drift för 5 miljoner gjorda resor. 1 000 apparater bör alltså sättas in i huvudstaden under andra halvåret. Erbjuds till personer över 18 som innehar en AM-, A-, A1-, A2- eller B-licens, den här tjänsten kräver användning av en smartphone och tillhörande YEGO-applikation, tillgänglig på iOS och Android. Detta möjliggör bland annat reservationen, upplåsning av skotern och beräkning av gjord restid. 24/7 chattsupport tillhandahålls också, med en påstådd svarstid på 30 sekunder.

För att tilltala framtida Ile-de-France-användare förlitar sig YEGO särskilt på tillgången på sin flotta och möjligheten att resa med andra, eftersom två hjälmar, förutom försäkring, ingår i hyran. På samma sätt räcker ett enkelt foto av maskinen som skickas via applikationen för att returnera det hyrda fordonet. Ännu mer är det designen och egenskaperna hos sina produkter som företaget vill sätta i fokus.

Läs också:
Honda, Yamaha, KTM och Piaggio skulle fungera på ett standardiserat batteri för elektriska tvåhjulingar

Från skoter till underhåll, en 100% elektrisk service

Med en siluett som påminner om den legendariska Vespa, förlitar sig YEGO på elegansen hos sina produkter i en pastellgrön ton för att locka potentiella framtida användares ögon. När det gäller funktioner har “Pink Mobility”-skotrarna två löstagbara batterier, bekväma för laddning, tillverkade i Tyskland.

Försök inte stjäla dem, de kan bara utrusta företagets produkter. Skotrarna monteras och kontrolleras inte långt från Paris, i Yvelines, med tanke på hållbarhet. De senare är gjorda av material som annonserats som återvinningsbara, reparerbara, vilket säkerställer 100 % underhåll av elfordon.

Egenskaper skoter YEGO © © Yego

Hyran av YEGO elektriska skotrar kommer att faktureras med 0,36 euro per minut, inklusive 20 sekunder som erbjuds i förväg för att ta på dig hjälmen. Ett lojalitetsprogram erbjuds också, vilket gör att du kan bli belönad i enlighet med användningen och minskningen av ditt rörlighetsfotavtryck. Slutligen är det möjligt att köpa paket för att dra nytta av mer fördelaktiga priser. Vad ska man förföra invånarna i Ile-de-France?

Källa: Yego

Relaterade Artiklar

Back to top button