Yamaha presenterar en ny elcykelmotor, tillverkad i Frankrike

Yamaha PWseries S2 © © Yamaha

Yamaha-sortimentet kommer att stärkas ytterligare under 2023 med lanseringen av den nya PWseries S2.

Den här nya motorn kommer att vara tillägnad elcyklar (VAE) och i synnerhet avsedd för kategorierna Sport och Trail.

En ny PWseries S2 elmotor från Yamaha

Varumärket Yamaha är mycket stolta över att påminna om att det var världspionjären inom området elektriskt assisterade cyklar, 1993. Idag känd över hela världen för tillförlitligheten hos sina system för VAE, formaliserar gruppen Yamaha en helt ny elmotor: PWseries S2.

Yamaha PWseries S2 © © Yamaha

Denna nya enhet påstår sig vara lättare och mer kraftfull än den enormt populära PWseries ST som lanserades 2018, och lovar att ha designats för att möta behoven hos europeiska elcykeltillverkare.
Den nya Yamaha PWseries S2-drivenheten producerar ett maximalt vridmoment på 75Nm och är 7 % kraftfullare än PWseries ST, samtidigt som den väger bara 2,85 kg på vågen, 16 % mindre än den tidigare modellen.

Enligt tillverkaren kommer den reducerade storleken på PWseries S2-drivenheten att tillåta Yamaha-partners att designa Sport- och Trail-modellramar med ett rent och minimalistiskt utseende, med kortare kedjestag, vilket potentiellt kan öka styvheten. totalt för bättre hantering och förbättrat bakhjul dragning.

En produktion” tillverkad i Frankrike »

För att uppnå Yamahas accelererade mål om koldioxidneutralitet till 2050 kommer denna nya motor att tillverkas i MBK Industries fabrik, ägd till 100 % av varumärket och belägen i Saint-Quentin, Frankrike.

Yamaha PWseries S2 © © Yamaha

Att flytta produktionen av PW-seriens drivenheter från Japan till Västeuropa bidrar inte bara till Yamahas mål om koldioxidneutralitet, utan minskar också kostnaderna för logistikverksamheten, som har varit opålitlig på senare tid. “, förklarar företaget.

Den nya PW-S2-motorn förväntas driva ett antal elcyklar som lanserades 2023, via Yamaha förstås, men även olika partners.

Källa: Electrek

Relaterade Artiklar

Back to top button