XTurismo Limited Edition: världens första flygande motorcykel!

XTurismo © (Bild: ALI Technologies Inc.)

Funderar du på att köpa en elmotorcykel? Och om du istället valde en hybridmotorcykel… flyga?

Det var på Top Marques-mässan i Monaco som ALI Technologies Inc. tillkännagav sin förbryllande XTurismo Limited Edition.

En begränsad (och mycket dyr) hybrid hoverbike

XTurismo-projektet är på gång sedan 2017, och ALI Technologies Inc. utnyttjade evenemanget Top Marques de Monaco för att avslöja ” världens första flygande motorcykel “. En “motorcykel” vars produktion är begränsad till endast 200 exemplar, och som visas till ett pris av 777 000 dollar. Alla likadana !


Specifikt har denna XTurismo Limited Edition ett hybridpropellerframdrivningssystem som består av en förbränningsmotor och fyra elmotorer. Tillverkaren lovar att hans maskin kan flyga i 40 minuter och kan nå hastigheter på 100 km/h.

Observera att XTurismo inte är godkänd för allmänt bruk och är begränsad till kretsövningar. Men för sina skapare är denna fantastiska hoverbike placerad som ” en ikon värdig nästa generations flygmobilitet, den som är avsedd för dem som söker nya gränser för resor “. Och om du är mer av en båt än en motorcykel, formaliserade Candela-företaget nyligen sin nya P-8 Voyager, en flygande elektrisk båt.

Om samma ämne:
Lanseringen av Triumph Electric TE-1 är planerad till den 12 juli

Källa: THMs

Relaterade Artiklar

Back to top button