Xperia 10 IV: Sony attackerar smartphonemarknaden väldigt hårt för mindre än 500 euro

Sony Xperia 10 IV © Sony

Med detta smart telefon orienterad multimediaupplevelse och enkel hantering erbjuds under ribban på 500 euro, Sony skapar en nisch i det konkurrensutsatta segmentet av mellanklassmobiler.

Sony har formaliserat sin Xperia 1 IV, en mycket avancerad smartphone, men har inte heller glömt små budgetar med en intressant Xperia 10 IV.

En original design och skärm

Lätt och kompakt, smarttelefonen förlitar sig på ett bekvämt grepp för att övertyga konsumenterna. Trots sin låga vikt klarar den av att bära ett batteri med en mycket generös kapacitet på 5 000 mAh vilket borde garantera den en bra autonomi. Inget hack eller slag, Sony har en gammaldags design med en toppram som rymmer den främre kameran och högtalaren.

Detta är en konstant med märkets mobiler, skärmen antar ett mycket avlångt 21:9-förhållande, bättre lämpad för att se innehåll i bioformat. Multimediaupplevelsen är helt klart Sonys nisch med detta sortiment. Den 6-tums OLED-panelen erbjuder Full HD+-skärm och en uppdateringsfrekvens på 60 Hz.

Sony Xperia 10 IV © Sony

Prestanda tillhandahålls av ett Qualcomm Snapdragon 695 5G-chip, ingraverat i 6 nm och tillsammans med 6 GB RAM och 128 GB lagringsutrymme.

Sony glömmer inte att det är en ljudspecialist

Ljudet har blivit särskilt omhändertaget och erbjuder kompatibilitet med High-Res-standarden samt med LDAC-codec för Bluetooth-lyssning. En 3,5 mm jack-port kommer att glädja de som har förblivit trogna trådbundna. Mobilen kan även konvertera stereomusik till flerdimensionellt ljud via 360 Reality Audio Upmix på flera musikstreamingtjänster: Amazon Music, Deezer, nugs.net och Tidal.

Sony glömmer inte bilden med en 12 MP och 27 mm huvudsensor, med f/1.8 bländare och optisk bildstabilisering. Den åtföljs av en 8 MP, f/2.2 och 16 mm ultravidvinkelmodul som erbjuder ett synfält på 120˚ samt ett 8 MP, f/2.2 och 54 mm teleobjektiv som tillåter en optisk zoom upp till 2x.

Sony Xperia 10 IV © Sony

Sony Xperia 10 IV kommer att marknadsföras från mitten av juni 2022. Det annonserade priset är 499 euro.

Källa: Pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button