XPeng P5: den mycket lovande elbilen kommer äntligen till Europa

XPeng P5 © © XPeng

Det är officiellt, XPengs P5-modell, en sedan 100% elektrisköppnar för bokning i fyra europeiska länder.

Efter sin G9 SUV avser XPeng att fortsätta sin etablering på den gamla kontinenten, men ännu inte i Frankrike.

XPeng fortsätter sin utveckling i Europa med P5-modellen

Om P5 inte (ännu) är bland de 10 mest sålda elbilarna i Kina är uppgången för företaget XPeng hastig. Och goda nyheter för dem som följer dess utveckling, eftersom den elektriska sedan P5 kommer till fyra europeiska länder. Således drar Danmark, Norge, Nederländerna och Sverige inte bara nytta av en öppning för att beställa P5, utan också av potentiella vägtester som kommer från april 2022.

Mer så, XPeng öppnar en butik i Westfield Mall Mall of the Netherlands » ligger i Leidschendam (Nederländerna), inte långt från Haag och Rotterdam, och fortsätter att etablera sig genom att nu erbjuda sitt eget varumärke i Europa. Man kan särskilt observera där, förutom P5, prototypen av flygande bil av XPeng, döpt X2.

Å andra sidan, om två andra butiker är i lådan i Nederländerna, finns det inga spår av den potentiella ankomsten av en XPeng-butik i Frankrike. Priset på P5-modellen, motsvarande belopp mellan 24 875 dollar och 35 760 dollar beroende på alternativen i Kina, skulle kunna motivera fler än en att göra resan till Tulips land. De europeiska priserna har dock ännu inte kommunicerats av företaget.

En potentiell konkurrent till Tesla Model 3

Om dessa priser bekräftas kan P5 vara ett seriöst alternativ till i synnerhet Tesla Model 3. Med ett batteri på 66 kW för en WLTP-räckvidd på 465 km har denna femsitsiga sedan något att behaga. Ett panorama taklucka, en stor 465 L bagageutrymme kompletterat med en 70 L under bagageutrymmet och 26 andra förvaringsfack monterade i fordonet, eller “Xfreebreath” interiörluftregenereringsteknik är särskilt på menyn.


Tekniken är inte att överträffa eftersom P5 är utrustad med det interna operativsystemet Xmart OS, en kapacitet för fjärruppdatering av fordonets mjukvara “over the air” (OTA) samt version 2.5 av XPengs körassistansfunktion, XPILOT. Piloten har också en instrumentbräda i form av en 12,3-tums LCD-skärm, medan en stor 15,6-tums full HD-centralskärm är avsedd att rymma många applikationer som till exempel en GPS. . En tillräcklig stamtavla för att väcka entusiasm i Frankrike?

Om samma ämne:
Denna elversion av Ford Mustang från 1967 är otrolig… och kommer att kosta endast 420 000 euro!

Källa: Clean Technica

Relaterade Artiklar

Back to top button