Xiaomis framtida elbil kan vara autonom

självkörande

Det kinesiska företaget Xiaomi tillverkar för närvarande elfordon, som tillkännagavs tidigare i år. Men det kan vara så att en av dessa bilar är ett autonomt fordon.

Ett foto som lagts upp av en Weibo-användare verkar visa ett fordon beväpnat med en laserfjärravkänningssensor, nyckelkomponenten i självkörande bilar.

Ett ambitiöst bilprojekt på Xiaomi

Xiaomis bilprojekt är ganska ambitiöst. Fyra modeller har utannonserats för slutet av 2022 och bör vara tillgängliga för köp från 2024. Xiaomi räknar med att sälja 900 000 fordon under de första tre åren genom att bygga en enorm fabrik i Peking som så småningom kommer att kunna producera 300 000 bilar per år. .

Dessutom har tillverkaren avslöjat att den vill investera 10 miljarder yuan, eller 1,4 miljarder euro. Men det är uppenbarligen inte allt: Xiaomi kommer tydligen att börja tillverka autonoma fordon och kan sedan konkurrera med Tesla.

Xiaomi bil © GizmoChina

En autonom bil från Xiaomi

Den självkörande bilen upptäcktes av en bloggare från det kinesiska sociala nätverket Weibo, som fotograferade fordonet och lade upp bilden. Ovan ser vi en bil som kan vara en BYD Han på vilken är monterad en detekteringslaser. Denna sensor, placerad på taket, ger en 3D-vy till bilens dator, som sedan kan bearbeta data om miljön och flytta bilen på ett säkert sätt.

I augusti 2021 hade Xiaomi redan förvärvat det självkörande företaget Deepmotion. Och det var inte för inte: den kinesiska teknikjätten tog sin prototyp för en provkörning. Tidigare i juni meddelade Xiaomi att de fått patent på ” autonoma körlägen, faciliteter, elektroniska enheter och medialagring “.

Den här titeln hänvisar till insamlingen av bilder och deras bearbetning av kameran monterad på bilen för att möjliggöra autonom körning. Efter erhållandet av detta patent hade Xiaomis ledning meddelat att forskningen och utvecklingen hade överträffat alla förväntningar. Ett lovande besked för framtiden.

Källa: Gizmochina

Relaterade Artiklar

Back to top button