Xiaomi presenterar också sin humanoida robot, men i vilket syfte?

Xiaomi CyberOne © © Xiaomi

Efter smartphones, surfplattor eller till och med dammsugare vill Xiaomi att du ska adoptera en humanoid robot.

En robot i människostorlek som heter “CyberOne”, som framför allt kan lära sig av sina misstag.

Xiaomi CyberOne: en robot i mänsklig storlek

Ett år på dagen efter att ha presenterat sin robothund CyberDog, gör Xiaomi-gruppen det igen med denna gång presentationen av en ny robot av humanoidtyp. En robot i människostorlek, utrustad med två armar, två ben, och som anlände till konferensscenen med en blomma i handen.

Denna CyberOne-robot mäter 1,77 m på höjden för 52 kilo och kan gå i en hastighet av 3,5 km/h. CyberOne-roboten är utrustad med ett synsystem som kallas “Mi Sense” och kan undvika hinder, men också visualisera sin omgivning, vilket gör att den till exempel kan plocka upp blommor eller försiktigt undvika att trampa myror på vägen.


En robot som kan förstå mänskliga känslor

Självklart är CyberOne också utrustad med artificiell intelligens, vilket gör det möjligt för den att lära sig av sina misstag, men också att följa med en människa i hans dagliga liv. Xiaomis AI låter roboten förstå mänskliga känslor och få tillgång till dess förfrågningar.

I dagsläget är roboten Xiaomi CyberOne en prototyp, men den kinesiska gruppen hoppas kunna marknadsföra den snabbt till allmänheten. Tillverkaren indikerar att CyberOne idag kostar gigantiska 90 000 euro.

Xiaomi CyberOne © © Xiaomi

Naturligtvis, allt eftersom utvecklingen fortskrider kommer Xiaomi att försöka sänka produktionskostnaden för sin nya leksak, så att den kan visas, kanske en dag, till ett mer överkomligt pris. Det återstår att se nu om mänskligheten verkligen vill sätta sitt förtroende för en sådan robot när det gäller skötseln av sitt vardagsliv.

Låt oss i förbigående komma ihåg att Tesla också har pratat om det i termer av robotik nyligen, efter att ha introducerat en bild av sin Optimus, en humanoid robot.

Källa: Xiaomi

Relaterade Artiklar

Back to top button