Xiaomi Poco F3 och X3 Pro är officiella

Xiaomi POCO X3 PRO

Xiaomi har formaliserat två nya terminaler placerade i den mellanhöga delen. POCO X3 Pro använder samma chassi som POCO X3 medan POCO F3 antar nästan i alla avseenden egenskaperna hos Xiaomi Redmi K40.

Högpresterande smartphones till ett överkomligt pris är Xiaomis satsning, som använder de senaste Qualcomm SoCs för två “nya” modeller med ett redan välkänt chassi.

Läs också:
En federal domstol i USA upphäver tillfälligt förbudet mot Xiaomi

Egenskaperna hos POCO X3 Pro

Med den här smarttelefonen är Xiaomi den första tillverkaren som använder Snapdragon 860 SoC som introducerats av Qualcomm för att ytterligare öka antalet smartphones placerade mellan mitten och högre.

Enheten använder 6,67-tumsstorleken på POCO X3, som erbjuder en uppdateringsfrekvens på 120 Hz och Full HD + definition, samt en maximal ljusstyrka på 450 nits. Skärmen skyddas av ett lager Gorilla Glass 6.

Vi hittar en konfiguration med 6 GB RAM och 128 GB lagring, och en annan med 8 GB RAM och 256 GB minne. Observera närvaron av en mikro-SD-läsare.

När det gäller fotodelen har POCO X3 Pro en bakre enhet som består av fyra sensorer inklusive en 48 MP vidvinkel, en 8 MP ultravidvinkel, en 2 MP makrolins och en djupsensor på 14:00. Selfiekameran för sin del är 20 MP.

POCO X3 Pro kommer att finnas tillgänglig från och med imorgon den 24 mars för 249 euro i sin första konfiguration och 299 euro i den andra.

Xiaomi POCO F3

Läs också:
Xiaomi: en prototyp av Mi Mix, märkets vikbara ytor

Egenskaperna hos POCO F3

På denna andra Xiaomi-smarttelefon har tillverkaren valt ett lite kraftfullare chip: Snapdragon 870. Graverad i 7 nm tar den över från SD865 men står kvar bakom Snapdragon 888 graverad för sin del i 5 nm.

Vi hittar samma 6,67-tumsskärm med Full HD+ definition, förutom att det här är en AMOLED-panel och inte LCD. Toppljusstyrkan når den här gången 1 300 nits och uppdateringsfrekvensen är också 120 Hz.

För detta alternativ till Redmi K40 har Xiaomi valt två liknande konfigurationer med 6 GB RAM och 128 GB lagring eller 8 GB RAM och 256 GB lagring. Observera dock att det inte finns någon SD-kortläsare.

Fotoblocket rymmer tre sensorer, inklusive en 48 MP vidvinkel, en 8 MP ultravidvinkel och en 5 MP telefoto. Den främre kameran är 20 MP.

POCO F3 är Wi-Fi 6-kompatibel. Den kommer att finnas tillgänglig från den 27 mars för 349 euro i sin första konfiguration och 399 euro i den andra.

Båda dessa enheter är värd för Android 11 via MIUI 12-gränssnittet.

Källa: Xiaomi pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button