Xiaomi överger sitt Mi-märke till förmån för “Xiaomi”… vilket faktiskt verkar enklare

Xiaomibrand © Xiaomi

Medan den allra första smartphone xiaomi Mi skulle snart blåsa ut sitt tionde ljus, Xiaomi bestämde sig för att detta märke nu skulle kombineras med det förflutna.

Det var inte en slump eller ett förbiseende, till skillnad från Xiaomi Mi Mix 3 förlorade Xiaomi Mix 4 som officiellt presenterades tidigare denna månad sin “Mi” på vägen. En behandling som faktiskt kommer att gälla alla framtida produkter från Xiaomi. Från och med nu kommer det kinesiska företaget inte längre att använda namnet “Mi”.

Läs också:
Mix 4: Xiaomi lanserar sin första smartphone med kamera under skärmen i Kina

Ett varumärke som invigdes 2010

Mi-varumärket debuterade som en Android-distribution i augusti 2010, med MIUI för “MI User Interface”. Det var bara några månader senare, i slutet av 2011, som företaget lanserade sin första smartphone, Xiaomi Mi. Denna modell hade en Snapdragon S3 och 1 GB RAM.

Sedan dess har MIUI kommit långt och är nu på version 12. När det gäller smartphones landade Xiaomi Mi 11 utrustad med sin kraftfulla Snapdragon 888 ingraverad i 5 nm i början av året. Dessutom har varumärket Mi under åren integrerat många andra produkter, såsom surfplattor, uppkopplade armband/klockor eller till och med skotrar.

Framtiden kommer därför att fortsätta utan andra Mi-enheter. För närvarande har Xiaomi inte avslöjat något om MIUI:s öde.

Läs också:
Xiaomi blir den första smartphonetillverkaren i Europa

Xiaomi Mi är över, men inte Redmi eller Poco

Redan i Kina är många smartphones helt enkelt stämplade “Xiaomi”, och inte “Xiaomi Mi” eller “Mi”. Till exempel kallas Xiaomi Mi 11 helt enkelt “小米 11”, vilket betyder “Xiaomi 11”. Uppenbarligen vill företaget, som nyligen blev den ledande tillverkaren av smartphones i Europa, standardisera sina namn över hela världen.

xiaomi11 © Xiaomi

Dessutom, om Xiaomi överger Mi, behåller företaget sina två andra varumärken Redmi och Poco.

En Xiaomi-representant förklarade i ett uttalande, adresserat till XDA-utvecklare och redovisas nedan, skälen till detta beslut. Sammanfattningsvis vill företaget göra det lättare att skilja mellan varumärkena Xiaomi och Redmi: den första kommer att sammanföra avancerade produkter, den andra, mellanklass- och nybörjarprodukter.

Här är företagets uttalande: Från och med tredje kvartalet 2021 kommer Xiaomis “Mi”-serie av produkter att döpas om till “Xiaomi”. Denna förändring kommer att förena vår varumärkesnärvaro globalt och överbrygga uppfattningsgapet mellan varumärket och dess produkter. Det kommer att ta lite tid att träda i kraft i alla regioner.

Med introduktionen av den nya varumärkesidentiteten kommer två distinkta produktserier att hamna under modervarumärket. Xiaomi-produkter representerar toppen av teknik och ger en premiumupplevelse. Redmi-produkter ger stor innovation till ett mer tillgängligt pris och riktar sig till en yngre publik. Denna differentiering återspeglas också i våra uppdaterade logotyper, med Xiaomi- och Redmi-logotyperna under modermärkets logotyp.

Namnkonventionen för produktserier – Xiaomi och Redmi – kommer också att tillämpas på våra ekosystem och IoT-produkter över tiden. »

Kort sagt, det är dags att sörja varumärket Mi.

Xiaomimi © AndroidPolice

Källa: XDA-utvecklare

Relaterade Artiklar

Back to top button