Xiaomi kommer också att lansera surfplattan Mi Pad 5 med penna nästa vecka

Xiaomi MiPad 5 © Xiaomi

Xiaomi kommer inte bara att ha Mi Mix 4 att presentera tisdagen den 10 augusti. De android surfplatta Mi Pad 5 kommer att presenteras samma datum, och den kommer med en penna.

Nästan fyra år efter lanseringen av Mi Pad 4 förbereder Xiaomi därför för att förnya sitt utbud av surfplattor. I ett meddelande publicerat på Weibos sociala nätverk ger den kinesiska tillverkaren oss ett möte den 10 augusti klockan 19:30 (13:30 fransk tid), dagen före Samsungs Galaxy Unpacked-evenemang.

Läs också:
Xiaomi Mi Mix 4 skulle presenteras den 10 augusti, dagen före Samsung-konferensen

En penna på programmet

Om Mi Pad 5 har varit föremål för rykten i flera månader har Xiaomi hittills avslöjat lite information om den. Det visuella som släppts av märket visar ändå att en stylus kommer att finnas där. Enligt en nyligen genomförd certifiering med US Federal Communications Commission (FCC) skulle den kunna kallas Xiaomi Smart Pen. Inga fler detaljer om det, förutom att det ska vara kompatibelt med Bluetooth 5.0.

Ett annat tillbehör skulle följa med lanseringen av surfplattan, vars design skulle vara inspirerad av iPad Pro: ett tangentbord i samma stil som Apples Magic Keyboard.

Läs också:
Xiaomi kan återvända till surfplattmarknaden med 3 nya modeller

Tre modeller för Xiaomi Mi Pad 5-serien?

När det gäller funktioner, inget bekräftat i detta skede, men vi kan förvänta oss tre modeller av Xiaomi Mi Pad 5. De skulle alla vara utrustade med en dubbel fotosensor, en fingeravtrycksläsare placerad på kanten och en 10,9-tums IPS-panel, med en definition på 2 560 x 1 600 pixlar och en uppdateringsfrekvens på 120 Hz.

Skillnaden skulle göras särskilt på processornivå, allt från Snapdragon 768G för den mest prisvärda modellen till Snapdragon 870 för den avancerade versionen. Inget pris har nämnts ännu. Hur som helst, det är bara en handfull dagar kvar innan vi upptäcker vad Xiaomi har i beredskap för oss med Mi Pad 5, men också med Mi Mix 4-smarttelefonen.

Källa: XDA-utvecklare

Relaterade Artiklar

Back to top button