Xiaomi Band 7 är officiellt, har det vapen för att bli riktmärket till ett lågt pris?

Xiaomi Mi Band 7 © © Xiaomi

Ny smart armband från Xiaomi har officiellt lanserats i Kina och erbjuder några förbättringar, som börjar med en större skärm.

Ett år efter lanseringen av Xiaomi Mi Smart Band 6 erbjuder varumärket redan den nya versionen av sitt berömda aktivitetsarmband.

En lite större skärm och flera färger vid lansering

För denna nya iteration försöker Xiaomi inte revolutionera designen av sin enhet, som erbjuder samma format som föregående år. Vi kommer ändå att notera att AMOLED-skärmen blir lite längre i år med en 1,62 tums panel, jämfört med 1,52 för den gamla modellen, och 25% mer skärm. Den behåller “Alltid-på”-funktionen för att visa tiden permanent, även när handleden är sänkt.

För tillfället har märkets designers tagit fram närmare 100 nya urtavlor, mer eller mindre sobra, för att visa tiden, men också olika information som väder, din puls eller antal steg som tagits, mellan andra.

Sex bandfärger kommer att erbjudas vid lanseringen. Du kommer att ha valet mellan en svart, grön, orange, blå, rosa eller vit modell, enligt dina önskemål för tillfället.

Xiaomi Mi Band 7 © © Xiaomi

Alltid mer fokuserad på hälso- och sportövervakning

Xiaomi har gått i överväxel på sportövervakningssidan med inte mindre än 120 aktiviteter integrerade i det anslutna armbandet. Enheten, alltid vattentät, låter dig också följa dina framsteg i simning eller i någon annan nautisk disciplin. Sp02-sensorn, som spårar blodsyresättning, har också förbättrats, och Xiaomi Mi Band 7, eller helt enkelt Xiaomi Band 7 på våra breddgrader, kan nu meddela dig med en liten vibration när denna frekvens passerar under 90%.

Självständigheten för Xiaomi Band 7 är fortfarande fixerad till 14 dagar på en enda laddning, men tillverkaren varnar ändå för att intensiv användning, i synnerhet sportövervakningsaktiviteter, gör att den sjunker till nio dagar. En proprietär magnetisk kontakt är fortfarande relevant för laddning.

Vid ankomsten ser Xiaomi Band 7 mer ut som en uppdatering än ett totalt störande nytt uppkopplat armband. I Kina kommer produkten att finnas i två versioner, varav den ena har ett NFC-chip för kontaktlös betalning.

Vi vet ännu inte om detta kommer att vara fallet i Frankrike eller ens vilket datum Xiaomi Band 7 kommer att släppas. Ingen indikation har heller givits på priset. I Kina kommer grundmodellen att erbjudas till 239 yuan, eller cirka 33 euro exklusive skatt.

Källa: 9to5Google

Relaterade Artiklar

Back to top button