Xiaomi avslöjar sina augmented reality-glasögon, som vanligt en produkt med utmärkt värde för pengarna

Xiaomi Mijia glasögonkamera © Xiaomi

Sektorn för augmented reality tittar på Xiaomi och det kinesiska varumärket avser helt klart att positionera sig på marknaden. Mijia Glasses Camera kommer in i bilden, tillverkarens augmented reality-glasögon.

Som vanligt med den kinesiska jätten erbjuder produkten utmärkt valuta för pengarna med ett Snapdragon 8-chip och x15 hybridzoom på programmet.

Lovande augmented reality-glasögon

Xiaomi har tillkännagett Mijia Glasses Camera, glasögon för förstärkt verklighet. En helt annan produkt än konceptet som föreslogs förra året med en mer flashig och mindre minimalistisk design, liknande den för Google Glass. Enheten kommer att ha en 8-kärnig Snapdragon SoC med 3 GB RAM, tillsammans med 32 GB internminne och ett 1020mAh batteri. En 10 W snabbladdningsteknik gör att du också kan återställa 80 % av autonomin på bara 30 minuter. Om de verkar imponerande vid första anblicken, dessa smarta glasögon väger bara hundra gram.

Xiaomi Mijia glaskamera © Xiaomi
Xiaomi Mijia glaskamera © Xiaomi
Xiaomi Mijia glaskamera © Xiaomi

© Xiaomi

Till höger kommer de att vara utrustade med en Sony MicroLED-skärm för att visa augmented reality-innehåll. Skärmen kommer att skryta med en pixeltäthet på 3 281 ppi och en maximal ljusstyrka på upp till 3 000 nits. MicroLED-tekniken ska garantera en livslängd på 100 000 timmar. Till vänster en inbyggd kamera med en dubbel fotosensor som består av en 50 megapixel huvudlins och en 8 megapixel periskopisk teleobjektiv med optisk stabilisering (OIS). En 5x optisk eller 15x hybridzoom ingår också.

En översättare i realtid

Användare kommer därför att kunna ta bilder och filma och sedan automatiskt överföra dem till sina smartphones. Detta kräver därför att augmented reality-glasögonen ansluts via en dedikerad applikation. För att förhindra skadlig användning kommer Xiaomi Mijia glasögonkamera att avge ett LED-ljus som indikerar när ett foto tas eller om bäraren filmar. Det kinesiska varumärket säkerställer också att smarta glasögon kan filma kontinuerligt i 100 minuter på en laddning. Till skillnad från Metas Ray-Ban Stories är Xiaomis uppkopplade glasögon inte ett enkelt tillbehör utrustad med en kamera.

De kan verkligen hjälpa användare i deras dagliga uppgifter. Deras flaggskeppsfunktion: ett realtidsöversättningsverktyg som omedelbart kan översätta element skrivna på ett främmande språk. Det gäller vägskyltar, tunnelbanedisplayer eller till och med restaurangmenyer. Endast engelska och kinesiska stöds för närvarande. Dessa smarta glasögon är också utrustade med en display med GPS-instruktioner i AR som visar riktningen att ta med en pil och ett system för igenkänning av växter och djur.

För närvarande är Mijia Glasses Camera endast reserverad för den kinesiska marknaden genom ett crowdfunding-program. Xiaomis augmented reality-glasögon kommer att erbjudas för 2 699 yuan, eller runt 390 euro. Den kinesiska jätten nämnde dock inte någon global release.

Källa: SparrowsNews

Relaterade Artiklar

Back to top button