Xiaomi: 8 minuter att ladda en smartphone på 200 W, 15 minuter trådlöst

Xiaomi HyperCharge 200W © Xiaomi

På Twitter sätter Xiaomi nya världsrekord för snabbladdning, trådbunden och trådlös. Enligt den kinesiska tillverkaren kan dess nya “HyperCharge”-system ladda 4 000 mAh-batteriet i en Xiaomi Mi 11 Pro till 100 % på bara 8 minuter, eller på 15 minuter via en trådlös laddare.

Kinesiska tillverkare betonar särskilt sin tekniska skicklighet när det gäller laddningshastigheten för sina smartphones. I januari berömde Luo Yuyu Zhou, VD för Black Shark, den galna 120 W-laddningen av Black Shark 4: mindre än 15 minuter att gå från 0 till 100 % laddning.

Läs också:
Black Shark 4 retades med en galen 120W uppladdning

Xiaomi sätter nya snabbladdningsrekord

Xiaomi marknadsför för närvarande sin nya snabbladdningsteknik på sociala nätverk, särskilt på Twitter. Den kinesiska tillverkaren har publicerat en video där den visar effektiviteten hos sitt nya 200 W HyperCharge-system med hjälp av en Xiaomi Mi 11 Pro-smarttelefon.

Smarttelefonens 4 000 mAh batteri går från 0 till 100 % laddning på bara 8 minuter. Xiaomis testlabb hävdar också att de har satt ett nytt rekord för trådlös laddning: bara 15 minuter vid 120W för Xiaomi Mi 11 Pros batteri att ladda helt.

Läs också:
Xiaomi presenterar sin POCO M3 Pro: kraft och 5G till ett lågt pris

Hur är det med autonomi och livslängd?

Kinesiska tillverkare som Xiaomi och OPPO släpper regelbundet demonstrationer av sina tekniska framsteg, särskilt när det gäller laddningshastigheter för smartphones. Det är verkligen imponerande, men detta senaste framsteg svarar inte på de nuvarande problemen för smartphoneägare.

För det första: autonomi. Vi kan mycket väl föreställa oss att det, för att uppnå en sådan hastighet att ladda batteriet, kommer att vara nödvändigt att använda proprietära laddare och kablar, som säkert kommer att förbli hemma. Det nuvarande problemet ligger dock i svårigheten att smartphones måste hålla mer än en dag – till och med en hel dag – utan att laddas!

Så vad är poängen med att kunna ladda din smartphone på 8 eller 15 minuter när du är tyst hemma? Det är för utomhus- och nödsituationer som det skulle vara användbart att hitta en lösning, som att öka batteritiden eller fortsätta att optimera förbrukningen av apparater.

Och hur är det med batteritiden med en så kraftfull laddning? Kan laddning snabbt skada batteriet? Vilket skulle vara dåligt, i en tid då vi kämpar mot planerad inkurans och där vi uppmanar smartphoneägare att vara mer ekologiska.

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button