XGIMI integrerar sin videoprojektor i en taklampa, en mycket bra idé (på papper)

XGIMI Magic Lamp © XGIMI

XGIMI-varumärket presenterar en ny videoprojektor som har den speciella egenskapen att vara integrerad i en taklampa: XGIMI Magic Lamp. En motströmsmodell av XGIMI Halo och Halo+ som förlitar sig på sin nomadism.

För XGIMI kombinerar Magic Lamp tre element i ett: en taklampa, en videoprojektor och ett ljudsystem.


Flera intressen

Denna enhet har flera fördelar, enligt varumärket. Till att börja med tar det besväret med var du ska placera projektorn i hemmet, vilket sparar utrymme.

Då ger den optimal säkerhet för familjemedlemmar och är mindre restriktiv när den används. Som XGIMI påpekar skapar en hemprojektor ett område som bör undvikas vid streaming. Med Magic Lamp, inga fler problem med barn eller husdjur som springer förbi, till exempel.

Slutligen är det mer diskutabelt, men den här takprojektorn krockar mindre i en inredning, även om allt beror på nämnda dekoration.

Tekniska egenskaper

För den tekniska aspekten har företaget för närvarande kommunicerat relativt få detaljer. Det är helt enkelt känt att Magic Lamp visar en Full HD-bild (1920 x 1080 pixlar) från 100 tum (245 cm) på ett avstånd av 1,5 m, och denna kan fritt justeras upp och ner. botten med en offset på 1 meter. Maximal ljusstyrka är 900 cd/m2och lampans belysning mobiliserar LED-dioder.

När det gäller ljudanläggningen frammanar pressmeddelandet ett ljudsystem signerat Harman Kardon. Det skulle vara två 8 W-högtalare med Dolby Audio och DTS-certifiering.

Att installera en projektor i en taklampa kan vara ett problem för att ansluta kringutrustning via en kabel. Lyckligtvis skulle ett valfritt trådlöst anslutningssystem erbjudas. Annars kan den här Android TV-modellen fortfarande strömma innehåll från strömmande appar via AirPlay eller Chromecast. Vi kan inte bekräfta stöd för röstassistenter, XGIMI nämner bara ” många IoT-integrationsalternativ “.

Självklart tilltalar konceptet. Faktum är att XGIMI förklarar att dess Magic Lamp är inspirerad av en modell som lanserades 2018 i Japan. Den senare har sålt mer än 200 000 enheter bara på denna marknad sedan det datumet, vilket har placerat den i framkanten av hemprojektorer under fyra år i rad, enligt XGIMI. Företaget har därför beslutat att erbjuda XGIMI Magic-lampan till försäljning i Kina och snart i resten av världen.

XGIMI Magic Lamp kommer därför att finnas tillgänglig i Kina till ett pris av 7 999 RMB, eller runt 2 000 euro. Vi vet inte när den kommer att marknadsföras i Frankrike.

Källa: XGIMI pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button