XENEON FLEX: Corsair tillkännager en 45-tums “böjd” skärm

Corsair XENEON FLEX 45WQHD240 OLED © Corsair

Corsair har förmodligen en av de senaste årens mest överraskande PC-spelskärmar.

På Gamescom 2022, som just nu äger rum i Köln, presenterade Corsair XENEON FLEX 45WQHD240 OLED. Om namnet är osannolikt långt är skärmen värd att titta närmare på.

OLED 3440×1440 vid 240Hz

Inledningsvis är den huvudsakliga egenskapen hos denna XENEON FLEX OLED (den är fortfarande kortare på det här sättet) närvaron av en W-OLED-panel som måste erbjuda ” fenomenal bildkvalitet “och” utmärkta svarta nivåer “, med Corsairs ord.

Tillverkaren betonar också den anmärkningsvärda lyhördheten hos sin produkt med ” 0,03 ms GtG-svarstid, 0,01 ms på/av pixeltid och upp till 240 Hz uppdateringsfrekvens “. Dessutom är bildskärmen kompatibel med AMD FreeSync Premium och NVIDIA G-Sync.

Med en diagonal på 45 tum antar den en definition på 3440 x 1440 pixlar och visar därför ett förhållande på 21:9. Corsair specificerar att det därmed erbjuder en skärmyta som är 20 % större än 49-tumsskärmar i 32:9, och till och med 81 % mer än en 34-tums 21:9-skärm.

Corsair XENEON FLEX 45WQHD240 OLED © Corsair

Platt OCH böjd skärm upp till 800R

Ändå, i verkligheten, är nyheten med denna XENEON FLEX OLED dess förmåga att modifiera sin krökning. Corsair specificerar att det därmed är möjligt att behålla en skärm ” perfekt platt för strategiska eller produktiva applikationer », men att flera grader av krökning finns.

Användare kan justera skärmen till olika grader av krökning för att passa deras behov på bara några sekunder “. Maximalt uppnåeligt är en krökning på 800R mer lämplig för ” simulerings- och skjutspel “.

Logiskt är Corsair inte så lite stolt över sin produkt som de lägger fram en mycket speciell omsorg för: det är ” utrustad med ett avancerat inbränningsskydd som fungerar både med skärmen på och av […] allt backas upp av en treårig garanti mot inbränning och döda pixlar “.

I demonstration på Gamescom 2022 har XENEON FLEX 45WQHD240 OLED ännu inget lanseringsdatum eller pris. Dessa detaljer bör komma till oss snart, med de slutliga egenskaperna hos en bildskärm som vi kommer att hålla ett öga på.

Källa: pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button