Xbox Game Studios-spel tillgängliga på iOS App Store? Microsoft försökte

xCloud © Xbox

Microsoft har verkligen försökt allt för att tillåta ägare av en iPhone för att spela Xbox-spel på iOS via molnet.

Och om Halo oändlig, Forza Horizon 5 eller var något Xbox Game Studios-spel tillgängligt att köpa på iOS App Store? Så kommer förmodligen aldrig att bli fallet, men enligt mejl och dokument konsulterat av GränsenMicrosoft och Apple har på allvar förhandlat i denna riktning.

Inget Game Pass, utan individuella spel

Idag är Xbox Game Pass tillgängligt på iPhone och iPad från en webbläsare. Ett knep av Microsoft att bosätta sig i Apples ekosystem, medan den senare vägrade sin molnspelapplikation för några månader sedan, officiellt av säkerhetsskäl.

Redmond-företaget sökte sedan lösningar för att tillfredsställa Apple och övertyga sin rival att ge sina användare möjligheten att njuta av sina spel. Microsoft erbjöd sig sedan att släppa sina Xbox Game Studios-titlar på App Store.

Varje spel skulle därför ha haft en egen sida och en egen applikation på iOS och App Store. Tanken var att köra spelen genom Microsofts molnspelslösning, men utan att spelarna behövde ett Game Pass-abonnemang, eftersom de fick betala för varje spel individuellt.

Microsoft och Apple inte på samma våglängd

Men denna lösning lyckades till slut inte, Microsoft och Apple lyckades inte nå en överenskommelse. Microsoft föreslår att Gränsen att Apple har sopat bort alla sina förslag. En första punkt av oenighet skulle ha varit det faktum att en enda applikation för streamingteknik stödde individuella spelapplikationer, vilket inte behagade Apple, som ville att varje app skulle vara oberoende, samtidigt som de vägrade en xCloud- eller Game Pass-app som skulle ha samlat allt i en tjänst.

Den andra anledningen till oenighet skulle komma från intäktsgenerering av spel, Microsoft vägrade köppolicyn i App Store. Apple skyller alltså på sin konkurrent som inte vill följa reglerna, medan Microsoft hävdar att dess sätt att fungera inte utgör några problem på Android.

Kort sagt, vi får nog nöja oss med Game Pass via webbläsare på iPhone ett tag.

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button