Xavier Niel lägger kulor i Yavin, Android-betalningsterminaler

Yavin © Yavin

Grundaren av Free fortsätter att investera i fransk innovation. Den här gången siktar han på Yavin, en start-up som skapades 2020 för att ompröva Android-betalningsterminaler och erbjuda ett alternativ till traditionella bankprodukter.

Xavier Niel deltog därför i insamlingen av Yavin, som samlade in 1,2 miljoner euro i slutet av sin senaste finansieringsrunda.

Läs också:
Kontaktlös betalning: Storbritannien höjer sitt tak till 100 pund, bra eller dålig idé?

Yavin samlar in 1,2 miljoner euro

I en tid då kontaktlösa betalningslösningar har blivit mer demokratiska, regerar tungviktare över sektorn som SumUp, IZettle (köpt av Paypal) eller Square, en start-up från grundaren av Twitter. Den unga franska skjuten Yavin tänker trots allt skapa sig en plats bland dem.

För att göra detta kan företaget räkna med ekonomiskt stöd från den engelska fonden SeedCamp och affärsängel som Xavier Niel, Arthur Waller eller till och med Pierre-Antoine Dusoulier, som tillät honom att samla in 1,2 miljoner euro.

Grundat 2020 av Samuel Manassé (Smile&Pay) och Alfred Bourély, har den parisiska startupen satt upp som mål att utrusta handlare med Android-betalterminaler och erbjuda dem en marknadsplats för tjänster. Dess verktyg integreras med klassisk kassaprogramvara och neobanker, och låter dig acceptera olika betalningsmedel som restaurangbiljetter (Swile, Resto Flash) och QR-koder (Lydia, AliPay). Dess öppna arkitektur tillåter därför programvaruutgivare att utveckla applikationer direkt på dessa terminaler.

Yavin har för närvarande anspråk på 500 handlarkunder och hanterar miljoner dollar i transaktioner per år.

Källa: Engelska webben

Relaterade Artiklar

Back to top button