WWDC 2021: FaceTime snart tillgängligt via webben… och därför på Windows och Android

FaceTime-länkar © Apple

iOS 15 tillåter delning av länkar till rum FaceTime
tillgänglig från vilken enhet som helst i en webbläsare.

Vi förväntade oss inte detta tillkännagivande, men FaceTime öppnar äntligen upp för andra plattformar än de som distribueras av Apple.

Läs också:
WWDC 2021: iOS 15, iPadOS 15, WatchOS 8 och MacOS Monterey presenteras

FaceTime måste komma ikapp och erbjuder ett batteri av nya funktioner

Tillverkaren är väl medveten om att dess videokonferensverktyg släpar efter konkurrenterna, särskilt för anställda som har distansarbetat i mer än ett år. Zoom, Microsoft Teams eller till och med Google Meet har fortsatt att berikas med nya alternativ under denna period.

Med iOS 15 kommer FaceTime att välkomna ett reviderat och korrigerat kontaktnät och SharePlay, ett nytt alternativ för att lyssna på musik eller titta på film med vänner på distans via Apple TV+, Disney+ eller HBO Max videoströmningsapplikationer.

FaceTime kommer också att introducera FaceTime Links med iOS 15. Principen kunde inte vara enklare, eftersom det här är virtuella mässor som du kan skapa från din iPhone, Mac eller iPad.

När det är klart genereras en länk och det går att dela den via SMS eller e-post, men även i alla snabbmeddelanden, på samma sätt som en klassisk URL.

Läs också:
WWDC 2021: ingen revolution med iOS 15 men förbättringar på alla våningar

FaceTime-rum tillgängliga från en enkel webbläsare

Andra deltagare kan sedan klicka på länken som tar dem till FaceTime om de är på en Apple-enhet, eller i webbläsaren om de är på Android eller Windows 10. Konversationen kommer då att visas på en flik med samma alternativ och samma presentation av kontakter.

Var dock försiktig, skapandet av vardagsrummet är bara möjligt från en enhet flankerad av ett äpple och det finns ingen FaceTime-webbtjänst tillgänglig för alla.

Apple indikerade också under sin keynote att videoshower kommer att dra fördel av, oavsett vilken plattform som används, från end-to-end-kryptering av ljud-/videoströmmen.

För tillfället kan FaceTime-länkar genereras med den första betaversionen av iOS 15 distribuerad till utvecklare, men rummen är ännu inte aktiverade. Vi kommer förmodligen att behöva vänta till sommaren eller till och med den slutliga versionen av systemet, planerad till nästa september, för att testa denna nya funktion i aktion.

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button