Writing Inclusive Easy, en förlängning för att ersätta mittpunkterna i ord till mittpunkterna

Inclusive Writing Extension © Capture Ecriture Inclusive Easy

Ecriture Inclusive Facile (eller e i f) är ett webbtillägg skapat av en fransk användare. Målet med detta program? Förvandla baspunkter till mittpunkter.

Att ersätta prickarna i mitten av ord med mittpunkter var uppdraget för en ung student som utvecklade ett verktyg som kan modifiera den typografiska symbolen i realtid när det gäller en text skriven på en dator.

Läs också:
Chrome: adblockerare kritiserar Googles säkerhetspolicy

Inkluderande skrivande blir mer läsbart tack vare en förlängning

På Twitter förklarar användaren @_Fleure_ i en tråd hur man skriver normalt i inkluderande skrift. Med tillägget som heter Easy·Inclusive·Writing, tillgängligt i synnerhet på Chrome och Firefox, kommer de så kallade “enkla” prickarna omedelbart att ersättas av mittpunkter. Till exempel kommer termen “tou‧te‧s” att bli “toute·s”.

Internetanvändaren specificerar att punkten som används “‧” egentligen inte är en mittpunkt, utan en avstavningspunkt. Detta läser man bättre av programvara för talsyntes avsedd för synskadade.

Slutligen bör du veta att avstavningspunkten inte är tillgänglig på datorns tangentbord. För att få det att visas, skriv bara Alt+0183 på Windows eller Alt+Skift+F på Mac.

Källa: Twitter

Relaterade Artiklar

Back to top button