Wordle-kloner är tillbaka i massor på App Store

klona wordle

I januari förra året tog Apple bort från sin App Store en astronomisk mängd bedrägliga kloner av det nu berömda lilla spelet wordle. Men de här är tillbaka, med lika lite fantasi som någonsin.

Tror förmodligen att köpet av Wordle av New York Times skulle få deras metoder att glömmas bort, kom de skrupelfria utvecklarna ut ur deras gömställe.

Klonkrigen

Om du har en iOS-enhet, öppna App Store, gå till sökfältet och skriv “Wordle”. En veritabel skog av kloner som gör en minimal ansträngning för att ta sig igenom dropparna i Apple Store. Wordus, Ord gissning, Ordfull och även Wordle! är så många kloner av wordle som därför kom tillbaka från de döda, som tycks ha märkt Gränsen. Visserligen skulle vissa kloner ha varit en del av den första vågen av raderingar i onlinebutiken.

Om vissa inte har gått in i ren copy-paste, så förblir den grafiska designen och spelets funktion i allmänhet väldigt nära originalet. Där det finns ett verkligt problem är med inbäddningen av mikrotransaktionselement och annonser i själva applikationerna, eftersom wordle är, även efter dess köp av New York Timesett helt gratis spel.

Dessa kloner verkar inte respektera riktlinjerna för App Store som stipulerar att alla spel måste vara en originell idé och inte ” en kopia av en populär app från App Store “. Kommer åtgärder att vidtas av Apple, som bokstavligen har rätt till liv eller död över de program som kommer ut? Hur som helst påverkar problemet uppenbarligen inte bara Apple, Google Play Store är också besatt av kloner.

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button