Wolffia: så här är det den snabbast växande växten

är namnet som syftar på ett växtsläkte även känt som “andmat” och som utmärker sig framför allt av att den kännetecknas av en mycket snabbare tillväxt än alla hittills kända växter.

För att försöka kasta lite ljus över tillväxten extremt snabbt som kännetecknar det är en internationellt team av forskare ledd av forskare från Salk Institutet. I en ny studie, som dök upp i tidskriften Genomforskninghar forskare försökt belysa egenskaperna hos genom av denna speciella växt minst sagt. För att göra detta har de tillgripit genomsekvenseringstekniker för att upptäcka de grundläggande principerna för denna växts biologi och tillväxt.

La är en växt utan röttermed frön väldigt liten grön till färgen och kan flyta i vattnet. Reproduktionsmetoderna för denna vegetabiliska organism är jämförbara med de för jäst. På grund av dess snabba tillväxt och ganska lätt att stödja, tror många forskare att detta växtsläkte kan bli ett av de Viktigast av allt framtida populationsproteinkällor.

Från de analyser som gjordes på, fann forskarna att det bara har målet gener som regleras av ljus/mörker cykler jämfört med andra växter. Just detta skulle vara hemligheten bakom den mycket snabba tillväxten som kännetecknar den här sortens växter. Dessutom fann samma forskare att denna växt under sin utveckling har förlorat alla de gener som den inte behövde.

Så i grund och botten utvecklades det genom att fokusera på bara en snabb och okontrollerad tillväxt bli av med all börda av gener som på något sätt kunde ha bromsat dess tillväxt.

Relaterade Artiklar

Back to top button