WiZ Smart Plug test: en enkel och effektiv smart plug?

WiZ Smart Plug Review © WiZ

Efter att ha testat Philips Hue Smart Plugfortsätter vi vår utforskning av världen av anslutna uttag med en annan modell: WiZ Smart Plug. Det här tillbehöret fungerar med Wi-Fi och eliminerar alla anslutningsbryggor. Vad är detta exklusiva anslutna uttag värt jämfört med konkurrenterna? Vi berättar allt i detta test.

WiZ-märket grundades 2015 och ägdes nyligen av Signify, tidigare känt som Philips Lightning. Det unga företaget fortsätter ändå att verka självständigt och producerar regelbundet utrustning fokuserad på uppkopplad belysning och relaterade tillbehör som WiZ Smart Plug.

Till skillnad från Philips Hue Smart Plug som vi testade nyligen, kräver WiZ:s anslutna kontakt ingen anslutningsbrygga. En tillgång som gör att den kan integreras med nästan alla befintliga system tack vare Wi-Fi.

Konkurrensen är dock hård i branschen med utmärkta butiker som Konyks Priska Max Easy och TP-Link Tapo P100. WiZ Smart Plug sticker dock ut tack vare ett ganska begränsat pris på 14,99 euro. Varumärket lovar oss också integration med många tjänster som Siri, IFTTT eller Samsung SmartThings genvägar. Det ser lovande ut!

Sammanfattning

WiZ Smart Plug: tekniska specifikationer

Datablad WiZ Smart Plug

Tekniska specifikationer

Nominell spänning
230V

Märkström
10A

Högsta tillåtna effekt
2300W

Övervakning av strömförbrukning
Nej

Anslutningsmöjligheter

Trådlös
Ja

Blåtand
Nej

Röstassistent som stöds
Ja

Kompatibla mjukvarumiljöer
Google Home, Amazon Alexa

Fysiska egenskaper

Höjd
58 mm

Längd
59 mm

Längd
49 mm

Vikt
90 g

typ av plugg
Enkelt uttag

Skyddsskylt
IP20

Visuellt och tekniskt är WiZ Smart Plug relativt klassisk. Den är mer kompakt än TP-Link Tapo P100 med ganska små dimensioner: 59 x 49 x 58 mm för 90 gram. Detta uttag kan utan alltför stora svårigheter sättas in i ett grenuttag, åtminstone om du kopplar in det bredvid adaptrar av mindre storlekar. Vi är långt ifrån kompaktheten hos Priska Max Easy eller Philips Hue Smart Plug i mindre utsträckning.

WiZ Smart Plug recension

Inuti den rymmer WiZ-uttaget en 2,4 GHz Wi-Fi-modul. Som ofta saknas hanteringen av 5 GHz. Vi beklagar även frånvaron av Bluetooth som kunde ha förenklat konfigurationen eller gjort det möjligt att styra det anslutna uttaget vid ett anslutningsfel. WiZ Smart Plug förblir väldigt – för mycket? – enkel i sitt tillvägagångssätt.

WiZ Smart Plug recension

Detsamma gäller dess specifikationer. Det kompakta uttaget stödjer en maximal ström på 10A på 230V, det vill säga en tillåten effekt på 2 300 W. Det är därför på samma nivå som Tapo P100 eller Philips Smart Plug. Det räcker för att hantera många elektriska enheter, men inte de mest giriga. För priset är det dock svårt att klaga!

Slutligen, notera att WiZ Smart Plug drar nytta av ett IP20-skyddsindex som ger den ett litet motstånd mot fukt.

Anläggningen

Det tar lite längre tid att installera WiZ smarta plugg än för Bluetooth-modeller. Applikationen kan verkligen inte automatiskt hitta Smart Plug. Du måste därför koppla ihop den manuellt med ditt Wi-Fi-nätverk.

WiZ Smart Plug recension

Var säker, manövern tar inte särskilt lång tid. Du måste välja vilken typ av enhet du vill länka i appen, ange koden för ditt 2,4 GHz Wi-Fi-nätverk och låta systemet upptäcka kontakten som tidigare anslutits. Detekteringen är lite lång, låt en minut eller två för att upprätta länken. Efter det är allt du behöver göra att definiera en ikon för uttaget och du är redo att använda den!

WiZ-appen

WiZ-applikationen är som uttaget: mycket enkel. Det är faktiskt fullt av tillval, men de är framför allt avsedda för märkets uppkopplade glödlampor. Om du bara använder WiZ Smart Plug har du inte många alternativ till hands.

Hus

Fliken Hem fungerar som huvudmenyn. Det inkluderar alla dina rum och föremål som är knutna till varje del av huset. Du kan flytta ett WiZ-anslutet objekt från ett rum till ett annat om det behövs, byta namn på objektet och ändra dess ikon för att göra allt mer läsbart.

WiZ Smart Plug recension

När uttaget har valts kan du slå på eller av det med knapparna för detta ändamål. Det är klassiskt, det finns inget speciellt som skiljer den här appen från konkurrenterna. Vi kan till och med skylla på den för dess ganska strama design, den saknar lite färg…

Scener och rytmer

Om du bara har en WiZ-kontakt kommer flikarna Scener och Rhythms inte att vara till stor nytta för dig. De är framför allt dedikerade till märkets uppkopplade lampor och glödlampor. Med flera sådana enheter till ditt förfogande kommer du att kunna skapa olika ljusscenarier och till och med använda Siri Shortcuts om du är en iPhone-användare.

WiZ Smart Plug recension

Det verkar finnas en viss potential på den här sidan av applikationen, men på grund av brist på adekvat hårdvara kommer vi inte att kunna bekräfta det i detta test.

Program

Här är fliken som borde tjäna dig mest. Som namnet antyder, syftar Schedules till att aktivera uttaget enligt ett schema som definieras av dig.

WiZ Smart Plug recension

Som de flesta konkurrerande anslutna pluggar kommer du att kunna välja tidpunkt för att utlösa en åtgärd – i detta fall påslagning eller avstängning av kontakten – under en eller flera dagar i veckan. Du kommer också att kunna initiera den omvända åtgärden efter en viss tid, till exempel för att släcka en nattlampa i bebisens rum efter två timmars antändning.

Om du lämnar hemmet i flera dagar har du möjlighet att aktivera semesterläget. Precis som Tapo P100:s bortaläge kommer det här programmet slumpmässigt aktivera dina WiZ-anslutna objekt i huset för att simulera en närvaro. Observera att detta semesterprogram har företräde framför alla andra som då automatiskt avaktiveras.

Energiförbrukning

WiZ Smart Plug inkluderar inte förbrukningsövervakning. Vi kommer dock att ta en snabb titt på menyn som erbjuds av applikationen eftersom den har stor potential. Det sistnämnda är dolt i inställningarna – åtminstone på iOS – när det hade varit mer relevant att tilldela den en flik. Det är desto mer olyckligt att den här menyn är mycket välgjord.

WiZ Smart Plug recension

WiZ-applikationen kan verkligen spåra förbrukningen av varje anslutet objekt, men också av varje rum, med stödjande grafik. Så länge du har en välfylld hemautomationsinstallation kommer du att kunna se vilket rum som är girigast.

Allt som saknas är en månatlig graf som skulle komplettera dem för tim-, daglig- och veckoförbrukning.

Integration med tredjepartstjänster

För att få ut det mesta av din WiZ Smart Plug rekommenderas det att använda röst. För detta erbjuder varumärket kompatibilitet med röstassistenterna Amazon Alexa och Google Assistant. Siri stöds endast för genvägar, kontakten är inte HomeKit-kompatibel som Philips Hue Smart Plug.

WiZ Smart Plug Review

För att förenkla länkningen till tredjepartstjänster erbjuder WiZ direkta genvägar från sin app. Det sparar några dyrbara sekunder genom att undvika manuell sökning efter Skill WiZ till exempel, det är bra!

Det kinesisk-franska varumärket erbjuder också kompatibilitet med IFTTT såväl som Samsung SmartThings eller Enki. Totalt finns det tretton kompatibla integrationer, vilket är enormt för en så prisvärd ansluten kontakt. Allt som saknas är Apple HomeKit, som ofta är fallet med nybörjarprodukter.

WiZ Smart Plug: Clubics dom

WiZ Smart Plug7

WiZ:s smarta plugg är relativt klassisk. Vi kommer särskilt ihåg dess relativt låga pris, liksom dess inte alltför stora format och dess kompatibilitet med många tredjepartstjänster.

Applikationen gör sitt jobb, men saknar lite panache och alternativ för den anslutna kontakten. Notera till exempel omöjligheten att skapa avancerade scenarier baserat på var användaren befinner sig. WiZ Smart-plugg är helt enkelt, gör inga lågor och gör bara sitt jobb på det klassiska sättet.

WiZ:s smarta plugg är klassisk. Det sticker dock ut tack vare sitt stöd för många tredjepartstjänster och dess attraktiva pris.

Mest

  • Relativt kompakt design
  • Många tredjepartsintegrationer
  • Genomtänkt reseläge
  • Ingen anslutningsbro behövs

De mindre

  • Varken Bluetooth eller 5 GHz Wi-Fi
  • Begränsad automatisering
  • Inget HomeKit-stöd (men hanterar Siri-genvägar)
  • Ingen användningsspårning

Driftsättning7

Funktioner7

Ansökan7

Pris9

19,89 €

19,89 €

Relaterade Artiklar

Back to top button