Withings Body Scan: EKG och kroppssammansättning genom segmentering blir vågen en hälsostation

Withings Body Scan

Withings utnyttjar CES 2022 för att formalisera Body Scan, dess nya ansluten våg
.

Varumärket har erbjudit en rad “ny generation” vågar i flera år nu.

Body Scan, den nya uppkopplade vågen från Withings

Withings är mycket stolta över att presentera Body Scan, dess nya uppkopplade våg. Den är utrustad med fyra viktsensorer och 14 ITO-elektroder (Indiumtennoxidindiumtennoxid) på dess yta. Med sina nya sensorer lovar Withings-vågen en ännu mer kvalitativ vägningsupplevelse med en noggrannhet på 50 gram.

Withings Body Scan

Designmässigt består Body Scan-skalan av en härdat glasyta med hög hållfasthet, med ett infällbart handtag med fyra elektroder, för att inte tala om en 3,2″ LCD-skärm. Skalan kommer alltså att möjliggöra en mätning av sammansättningen som ger en exakt bild av kroppen som helhet: fördelning av muskel-, ben- och fettmassa.Tack vare förverkligandet av dessa mätningar vid tre frekvenser kommer användaren nu att få en detaljerad bild av extracellulärt och intracellulärt vatten, samt än hans viscerala fett .

Ännu bättre, den nya segmenteringsteknologin för kroppssammansättning gör det möjligt för användare att exakt visualisera sammansättningen av huvuddelarna av deras kropp oberoende av varandra, nämligen bålen, varje arm och varje ben. Denna form av analys kommer att göra det möjligt att bättre förstå fördelningen av muskelmassa och fettmassa för varje del av kroppen.

Withings Body Scan

Dessutom kommer Body Scan-skalans funktion för detektering och spårning av perifer neuropati möjliggöra bedömning hemma av nervaktivitet med liten diameter i fötterna.
Ett resultat av låg nervaktivitet är ett potentiellt tecken på neuropati.

Slutligen, vid varje vägning, som var fallet med Body Cardio, kommer den nya vågen också att beräkna hjärtfrekvensen, detekteringen av förmaksflimmer med EKG och en uppskattning av den vaskulära åldern baserat på pulsens våghastighet.

Räkna dock inte med att lägga en beställning omedelbart för denna nya anslutna våg signerad Withings. Body Scan-skalan kommer faktiskt att finnas tillgänglig under andra halvan av 2022, till ett pris av 299,95 euro. Den kommer då att finnas i två färger, nämligen svart och vit.

Withings Sleep Analyzer-test: sensorn som hjälper dig att sova bättre

Efter sin första sömnsensor som släpptes förra året, vill Withings-varumärket gå längre i sömnanalys med Sleep Analyzer. Är produkten enkel och precis nog att följa dig i Morpheus famn?
Läs mer

Källa: Withings pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button