Windows XP skulle fortfarande vara mer populärt än Windows 11

Windows XP

Anlände i oktober förra året, Windows 11 tar särskilt tid att expandera till fler enheter. Om Microsoft lovar oss att processen ska accelerera under året, återstår att antagandet av det nya operativsystemet trampar vatten. Så mycket att även Windows XP skulle vara mer populärt idag…

Enligt en undersökning, som tittade på användningsdata från 10 miljoner Windows-enheter, har gamla goda Windows XP fortfarande en högre användningsgrad än Windows 11… mer än två decennier efter att det lanserades!

Windows XP motstår

Windows XP lanserades för mer än 20 år sedan och har länge följt Microsoft under dess gyllene år. Men trots sin ålder verkar operativsystemet inte ha sagt sitt sista ord. I själva verket, enligt resultaten av en undersökning gjord av LansweeperWindows 11, som redan stötte på vissa svårigheter med att bli utbredd, visar här en lägre adoptionsfrekvens än för Windows XP.

Mer specifikt kör inte mindre än 1,71 % av enheterna Windows XP, där Windows 11 bara når 1,44 % av användningsgraden för Microsofts operativsystem. Uppenbarligen är den dominerande andelen för närvarande reserverad för Windows 10 med totalt 80,34 %, återigen enligt resultaten av studien utförd av Lansweeper. Dessutom kan vi notera att Windows XP får en knappt lägre användningsgrad än Windows 8 (1,99 %) och att det fortfarande ligger långt före Windows Vista (0,04 %).

Det är viktigt att förtydliga att den här undersökningen inte bara berör individers enheter utan även företags. Dessutom, om Windows 11 visar en fortfarande relativt låg adoptionsfrekvens, bör det noteras att den har tredubblats jämfört med förra januari.

Om samma ämne:
Windows 11: Microsoft förbereder redan den framtida uppdateringen under namnet Sun Valley 3

Källa: PC Magazine

Relaterade Artiklar

Back to top button