Windows OOBE misslyckas med fel som orsakar ofullständig installation

Om första gången du startar en ny dator med Windows 11/10Windows OOBE (Out-of-Box-upplevelse) avslutas inte med ett felmeddelande, detta inlägg är tänkt att hjälpa dig. I det här inlägget kommer vi att identifiera den möjliga orsaken till det här problemet samt föreslå en lämplig lösning som du kan försöka hjälpa dig att lösa problemet så snabbt som möjligt för att hålla din dator igång och göra ditt viktigaste arbete.

Låt oss ta en titt på ett typiskt scenario där du kan stöta på det här problemet. OOBE med motsvarande felmeddelande.

När du startar en ny Windows-dator för första gången, processen Windows Out-of-Box Experience (OOBE) guidar dig genom de olika installationsoperationerna. I sällsynta fall kan du möta en av två(stöter på ett av de två) följande problem under OOBE:

ett] Windows OOBE beroende på vilket stadium du befinner dig i, visar följande felmeddelande:

Något gick fel – men du kan försöka igen.

Det här exemplet visar att du är i installationsfasen nätverk.(nätverk)

2] Windows OOBE går inte till nästa sida och du får ett verktygstips som visar texten nedan under lång tid.

Moment … (Bara ett ögonblick …)

Du kan stöta på något av felen OOBE eftersom den specifika tidpunkten för processen OOBE orsakar en dödlägessituation. Det här problemet är inte maskinvarurelaterat och du kan enkelt fixa det.

Ansluten(Relaterat) : Något gick fel, men du kan försöka igen MSA-meddelande under OOBE-installationen

OOBE-fel(OOBE) med bugg som orsakar ofullständig installation på Windows 11/10

Om du stöter på det här problemet, beroende på vilket av felmeddelandena, kan du prova den rekommenderade lösningen nedan för att lösa problemet.

För att åtgärda felet ” Något gick fel – men du kan försöka igen(Något gick fel – men du kan försöka igen) “, tryck” För att försöka igen(Försök igen)” längst ned på skärmen. Bearbeta OOBE bör fortsätta som förväntat.

För att åtgärda felet ” Vänta en minut…(Bara ett ögonblick… )”, tryck och håll in strömknappen tills systemet stängs av och slå sedan på det igen. Bearbeta OOBE bör återupptas och avslutas korrekt.

Out of the Box Experience (OOBE)

OOBE

Flöde OOBE också utformad för att avsevärt minska kognitiv belastning genom att dela upp uppgifter i separata delar. I OOBE-tråden(OOBE) Det finns flera sidor, som var och en ber om en specifik åtgärd eller input från användaren. Detta är användbart för den genomsnittliga användaren (och även många avancerade användare) och minskar tröttheten avsevärt.

Relaterad(Relaterat) : Åtgärda OOBEKEYBOARD, OOBELOCAL, OOBEREGION(Fix OOBEKEYBOARD, OOBELOCAL, OOBEREGION-fel).

Om när du startar en ny Windows 11/10-dator för första gången och Windows OOBE (Out-of-Box-upplevelse) misslyckas med att slutföra med ett felmeddelande, då är detta inlägg avsett att hjälpa dig. I det här inlägget kommer vi att identifiera den potentiella orsaken till detta problem, samt tillhandahålla den lämpliga lösningen som du kan försöka hjälpa dig att lindra problemet så snabbt som möjligt för att få din dator igång och komma vidare med ditt viktigaste arbete.

Låt oss ta en titt på ett typiskt scenario där du kan stöta på detta OOBE-problem med tillhörande felmeddelande.

När du startar en ny Windows-baserad dator för första gången guidar processen dig genom olika installationsoperationer. I sällsynta fall kan du möter en av de två följande problem under OOBE:

1]Windows OOBE, beroende på vilket stadium du befinner dig i, visar följande felmeddelande:

Något gick fel – men du kan försöka igen.

Windows 10 OOBE misslyckas med fel som orsakar ofullständig installation

I detta vårt exempel visar det att du är vid nätverk konfigurationsstadiet.

2]Windows OOBE går inte över till nästa sida, och du får en prompt som visar texten nedan under en längre tid.

Ett ögonblick…

Du kan stöta på något av OOBE-felen eftersom den specifika timingen för OOBE-processen orsakar en dödlägessituation. Det här problemet involverar inte hårdvara, och du kan enkelt fixa det.

relaterad: Något gick fel men du kan försöka igen MSA-meddelande under OOBE-installationen

OOBE misslyckas med fel som orsakar ofullständig installation på Windows 11/10

Om du står inför det här problemet, beroende på vilket av felmeddelandena, kan du prova den rekommenderade lösningen som beskrivs nedan för att lösa problemet.

För att lösa Något gick fel – men du kan försöka igen fel, klicka försök igen längst ner på skärmen. OOBE-processen bör fortsätta som förväntat.

För att lösa Ett ögonblick… fel, tryck och håll in strömbrytaren tills systemet stängs av och slå sedan på systemet igen. OOBE-processen bör återupptas och slutföras som förväntat.

The Out of Box Experience (OOBE)

OOBE

OOBE-flödet är också utformat för att minska kognitiv belastning avsevärt genom att dela upp uppgifter i diskreta bitar. Även om det finns flera sidor i OOBE-flödet, begär var och en en specifik åtgärd eller input från användaren. Detta är användbart för den genomsnittliga användaren (och även många avancerade användare) och har visat sig minska tröttheten avsevärt.

relaterad: Åtgärda OOBEKEYBOARD, OOBELOCAL, OOBEREGION-fel.

Relaterade Artiklar

Back to top button