Windows Installer hänger sig – samlar in nödvändig information

Ibland när du installerar programvara kan installationsprogrammet hänga sig medan det fortfarande samlar in viss information. Som ett resultat slutförs inte installationen och slutar abrupt. Det här inlägget kommer att berätta hur du löser problemet med Windows installationsprogram(Windows Installer) som hänger sig medan den nödvändiga informationen samlas in.

Windows Installer(Windows Installer) hänger sig – samlar in nödvändig information

Det finns två möjliga orsaker till att detta händer. För det första på grund av ett servicestopp VSS och för det andra när problemet ligger i själva installationsprogrammet fönster.

1]Kontrollera om VSS-tjänsten har fastnat

Varje gång när Windows installerar något viktigt skapar det en återställningspunkt. Återställningspunkten använder skuggkopieringstjänst(Shadow Copy Service) volymer, och om den inte slutförs kommer installationen aldrig att slutföras. Bäst att kolla systemets händelselogg(Systemhändelselogg) eller kör kommandot vssadmin list writers vid en administratörskommandotolk.

Om någon av de listade posterna visar att systemet “fortfarande väntar” på svar från tjänsten har du ett problem.

Därefter måste du ta reda på om du nyligen har installerat eller uppdaterat något hårdvaruverktyg. Först när du tar bort det från din dator kommer detta problem att hjälpa dig att lösa.

Vissa användare har rapporterat tjänsten MySQL orsakade problemet, några pratade om xFasts USB . Detta är ett typiskt programvaruproblem som stör hela processen.

2] Starta om Windows Installer Services.(Starta om Windows Installer Services)

Windows Installer hänger sig medan nödvändig information samlas in

Den andra troliga orsaken kan vara själva tjänsten Windows Installer. (Windows Installer) Omstart kan hjälpa.

  • Öppna prompten ” Springa”(Springa) ( Win+R ), skriv tjänster och tryck på Retur .(Stiga på)
  • Snap-in öppnas Tjänster(Tjänster) » med en lista över tjänster tillgängliga i fönster.
  • Hitta(Leta upp Windows Installer) Windows Installer-tjänsten och högerklicka på den för att starta och sedan stoppa.
  • Starta om din dator.

Försök sedan installera det du försökte installera och kontrollera om du har ett fel.

Vanliga frågor.

Hur fixar jag en skadad Windows Installer?(Hur fixar jag ett skadat Windows-installationsprogram?)

Öppna prompten ” Springa”(Springa) ( Win+R ), skriv sedan in MSIEXEC /AVREGISTER och tryck på knappen Stiga på . Upprepa samma sak men använd den här gången MSIEXEC /REGSERVER . Detta kommer att avregistrera och registrera Windows Installer(Windows Installer).

Hur blir man av med Windows Installer-popupen?(Hur blir jag av med Windows Installer-popup?)

Om installationsprogrammet har funnits länge, följ förslaget ovan eller använd Aktivitetshanteraren för att döda det. Försök att installera om.

Varför fungerar inte Windows Installer?(Varför fungerar inte Windows Installer?)

Om det hänger sig medan data samlas in kan det bero på att programvaran stör tjänsten VSS skapa en återställningspunkt. Du kan gå till snap ” Tjänster”, hitta (Tjänster)“Skuggkopiering(Shadow Copy) volym” och starta om den.

Ibland när du installerar programvara kan installationsprogrammet fastna där det kommer att fortsätta samla in lite information. Resultatet är att installationen inte slutförs och slutar abrupt. Det här inlägget kommer att guida dig om hur du kan lösa problemet med Windows Installer som hänger och samlar in den nödvändiga informationen.

Windows Installer hänger sig – Samlar in nödvändig information

Det finns två möjliga orsaker till att detta händer. Den första beror på att VSS-tjänsten fastnar, och den andra är när själva Windows-installationsprogrammet är ett problem.

1]Kontrollera om VSS-tjänsten har fastnat

Varje gång Windows installerar något avgörande kommer det att skapa en återställningspunkt. Återställningspunkten använder tjänsten Volume Shadow Copy, och om den inte slutförs kommer installationen aldrig att slutföras. Det bästa stället att kontrollera med System Event Log, eller så kan du köra kommandot vssadmin list writers på en Admin-kommandotolk.

Windows installationsprogrammet hänger sig och samlar in nödvändig information

Om någon av de listade skrivningarna visar att systemet “fortfarande väntar” på att tjänsten ska svara, har du ett problem.

Därefter måste du ta reda på om du nyligen har installerat eller uppdaterat något av hårdvaruverktyget. Först när du avinstallerar från datorn kommer det här problemet att hjälpa dig att lösa.

Vissa användare har rapporterat om MYSQL-tjänsten som orsakar problemet, vissa har pratat om xFasts USB. Det är ett typiskt programvaruproblem som döljer hela processen.

2]Starta om Windows Installer Services

Windows installationsprogrammet hänger sig och samlar in nödvändig information

Den andra anledningen kan förmodligen vara själva Windows Installer-tjänsten. Att starta om kan hjälpa.

  • Öppna Kör-prompten (Win +R) och skriv tjänster och tryck på Enter-tangenten
  • Det öppnar snapin-modulen Tjänster med en lista över tjänster som är tillgängliga i Windows
  • Leta upp Windows Installer-tjänsten och högerklicka på den för att starta den och stoppa den sedan.
  • Starta om datorn.

Prova sedan att installera det du försökte installera och kontrollera om du har ett fel.

Vanliga frågor.

Hur fixar jag ett skadat Windows-installationsprogram?

Öppna Kör-prompten (Win+R) och skriv sedan MSIEXEC /AVREGISTERoch tryck på Enter. Upprepa samma sak men använd den här gången MSIEXEC /REGSERVER. Detta kommer att avregistrera och registrera Windows Installer.

Hur blir jag av med Windows Installer-popup?

Om popup-fönstret för installationsprogrammet finns där under en längre tid, följ förslaget ovan eller använd Aktivitetshanteraren för att döda det. Testa att installera om.

Varför fungerar inte Windows Installer?

Om den har fastnat vid insamling av data kan det bero på programvara som hindrar VSS-tjänsten att skapa en återställningspunkt. Du kan gå till snapin-modulen Services, hitta Volume Shadow Copy och sedan välja att starta om den.

Relaterade Artiklar

Back to top button